Dame holder frem eske med Nycoplus Calcium + D-vitamin

Slik får du i deg både nok kalsium og D-vitamin

Kosthold/ernæring, Vitaminer/mineraler | 22. januar 2016

Kalsium og D-vitamin er spesielt viktig for skjelettet vårt, og begge bidrar til å forebygge den kroniske sykdommen osteoporose – altså benskjørhet. – Mange nordmenn sliter med å få i seg nok kalsium og D-vitamin. Derfor lanserer vi nå et oppgradert kalsiumprodukt som inneholder tilstrekkelig døgndose av både kalsium og D-vitamin, sier produktsjef for Nycoplus, Lise Bergan.

Osteoporose, eller benskjørhet, er en kronisk sykdom hvor benvevet har mistet så mye kalsium at det ikke lenger er like sterkt som før.

Norge ligger faktisk i verdenstoppen i antall tilfeller av denne kroniske sykdommen i forhold til befolkningstall. Blant nordmenn over 50 år vil omtrent én av to kvinner og én av fem menn oppleve brudd som følge av osteoporose.

Kalsium, D-vitamin og fysisk aktivitet. Arv og gener har stor betydning for om man utvikler osteoporose eller ikke. Men man kan også bidra til å begrense tapet av benmineral og dermed forebygge denne kroniske sykdommen med fysisk aktivitet som belaster skjelettet, samt tilstrekkelig inntak av både kalsium og D-vitamin.

Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium i hverdagskosten, mens fet fisk som makrell, ørret, laks og sild inneholder mye D-vitamin.

Sliter med å få i oss nok kalsium og D-vitamin. Helsedirektoratet anbefaler at både menn og kvinner over 20 år får i seg 800 mg kalsium daglig.

Den nasjonale kostholdsundersøkelsen Norkost 3 viste at norske kvinner over 50 år får i seg mindre kalsium enn daglig anbefalt inntak. En tommelfingerregel er at dersom du ikke får i deg minst tre porsjoner melk eller meieriprodukter daglig, bør du sikre inntaket av kalsium med et tilskudd.

D-vitamin er også viktig for å forebygge osteoporose, da dette vitaminet bidrar til at kroppen tar opp kalsium og nyttiggjør seg av det.

Helsedirektoratet anbefaler et inntak av 10 mcg D-vitamin daglig fra seks måneders alder til og med fylte 75 år både for kvinner og menn, og det dobbelte for de over 75 år. Norkost 3-undersøkelsen viste også at nordmenn, både menn og kvinner, ikke får i seg tilstrekkelig med D-vitamin.

Esker med Nycoplus Calcium + D-vitamin i en hylle
TO I ÈN: To tabletter Nycoplus Calcium + Vitamin D3 inneholder tilstrekkelig anbefalt daglig dose av både kalsium og D-vitamin.

Nok kalsium og D-vitamin i ett produkt. Nycoplus har flere alternativer for de som ønsker tilskudd av kalsium og D-vitamin, men nå lanseres et oppgradert kalsiumprodukt som inneholder tilstrekkelig daglig dose av BÅDE kalsium og D-vitamin: Nycoplus Calcium + Vitamin D3.

To tabletter Nycoplus Calcium + Vitamin D3 inneholder 1000 mg kalsium og 15 mcg D-vitamin. Den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på minst 1200 mg kalsium og 20 mcg D-vitamin fra alle kilder og gjelder for kvinner over 50 år.

Med kunnskapen om at mange nordmenn sliter med å få i seg nok kalsium og D-vitamin gjennom kosten, kan dette tilskuddet være et godt alternativ for mange – både for å sikre god benhelse gjennom hele livet og for å forebygge osteoporose når man blir eldre, sier Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef for Nycoplus.

Helsedirektoratet anbefaler for øvrig også alle som har utviklet osteoporose å ta et tilskudd av kalsium og D-vitamin.

Nycoplus Calcium + Vitamin D3 inneholder verken gluten, gelatin, laktose eller sitrus, og fås kjøpt eksklusivt på apoteket.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

2 responses to “Slik får du i deg både nok kalsium og D-vitamin

  1. Fikk i dag vite at jeg hadde for høye Calsium verdier , hva kan jeg gjøre for å få de ned… sluttet sporentreks med tilskuddet jeg har tatt i 4 mnd nå… noe annet jeg kan gjøre?
    Lavt salt innhold også , har disse noe med hverandre? BT på 80/55, CRP på 2 og veide 45 Kg, ned 6 kg på kort tid. Trodde jeg veide 51

    På forhånd takk for svar

    1. Hei, anbefaler at du kontakter lege eller ernæringsfysiolog for å få tips om det er noe mer du kan gjøre. Beklager jeg ikke kan gi deg noen konkrete tips!Vennlig hilsen
      Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *