Sink bidrar til fruktbarheten

Gravid/barn, Vitaminer/mineraler | 26. oktober 2015

Sliter du med å bli gravid? Da er det nyttig å vite at mineralet sink bidrar til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne – både hos kvinner og menn.

Når man først har bestemt seg for at tiden er inne for å få barn, vil man gjerne at det skal skje raskt. Da er det lett å bli stresset om tiden går uten at graviditetstesten er positiv.

De fleste par i fruktbar alder som forsøker å få barn, vil bli gravide innen om lag ett år. Rundt 10-15 prosent av parene lykkes imidlertid ikke innen ett år. Her er noen råd fra Helsedirektoratet til de som ønsker å bli gravid.

Kostholdet er viktig. Det er viktig å huske på at det er flere livsstilsfaktorer som kan påvirke fertiliteten hos både kvinner og menn, og at det kan være mange årsaker til at graviditeten lar vente på seg. Kostholdet og tilhørende næringsinntak er en av disse livsstilsfaktorene.

Alle mennesker har godt av et balansert kosthold med tilstrekkelig tilførsel av energi og alle de essensielle næringsstoffene, noe som også er viktig når man planlegger familieforøkelse.

sink og fruktbarhet
BIDRAR TIL FRUKTBARHETEN: Sink bidrar til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne. De nye sink-tablettene fra Nycoplus er nå tilgjengelig i Vitusapotek.

Sink i animalske matvarer. Sink er et mineral som er viktig for oss mennesker. Det kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke. Sink fra animalske proteinkilder er lettest tilgjengelig for kroppen, og de viktigste kildene til sink i hverdagskosten vår er innmat, kjøtt, skalldyr, melkeprodukter og grove kornprodukter.

Bidrar til fruktbarheten. Sink har en imponerende liste over positive effekter som er godkjent av helsemyndighetene.  En av disse er at sink bidrar til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne, altså evnen til å få barn – både for kvinner og menn.

Tilskudd av sink. Sink bidrar til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne, så mistenker man at man får i seg for lite sink gjennom kosten kan det være nyttig å prøve tilskudd av dette mineralet. Selv om det finnes mange multitilskudd som inneholder mindre mengder sink, er det ikke så mange rene sink-tilskudd på det norske markedet.

Derfor har vi lansert Nycoplus Sink 25 mg. Disse tablettene får du nå kjøpt på Vitusapotek. Det er 100 tabletter i hver boks, og tablettene er uten gelatin, gluten, laktose og sitrus.

Foto: Unsplash og Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *