Rundstykker med rødbete

Uncategorized | 8. desember 2014

Ved å putte grønnsaker i deigen får du et saftig resultat samtidig som det blir et velsmakende bidrag til “5 om dagen”. Disse rødbeterundstykkene passer kjempegodt i matpakken, men kan også brukes som tilbehør til middag eller spises til kveldsmat.

Dette trenger du til fire personer: 

  • 2 stk rødbete
  • 3 dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • ½ dl olivenolje
  • 250 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 1 stk egg

Slik gjør du. Skrell rødbeter og del dem i to. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose rødbetene. Varm melken til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Tilsett rødbete og resten av ingrediensene, unntatt egget.

Kna deigen sammen. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Trill ut 16 rundstykker. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i minst 20 minutter.

Varm ovnen til 225 grader.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: Rødbete setter sterk farge. Hvis du vil unngå rødfargede hender – bruk engangshansker.

Oppskrift og bilde er hentet fra frukt.no

NO/NYP/1216/0136

2 responses to “Rundstykker med rødbete

    1. Hei Jørgine. Om man har riktige temperaturer og godt med tid så er det vel ingen grunn til at det ikke skal fungere 🙂 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *