Dame holder opp to flasker med Apotekets Tran

Relanserer Apotekets Tran med norsk torsk

Kosthold/ernæring, Produkter, Vitaminer/mineraler | 12. oktober 2016

I disse dager relanseres Nycoplus Apotekets Tran. – Den nye Apotekets Tran inneholder nå olje fra hundre prosent norsk torsk, fanget fra bærekraftig fiske i Lofoten, Vesterålen og Barentshavet, sier Lise Bergan, produktsjef for Nycoplus.

Apotekets Tran fra Nycoplus er et populært kosttilskudd som har vært i salg i apoteker over hele landet i mange år. I disse dager relanseres dette tranproduktet.

– Den nye Apotekets Tran inneholder olje fra hundre prosent norsk torsk, fanget fra bærekraftig fiske i Lofoten, Vesterålen og Barentshavet. I tranen benyttes kun leveren, mens resten av torsken brukes til mat. Det at hele fisken benyttes, er en god utnyttelse av naturressurser, sier Lise Bergan, produktsjef for Nycoplus.

I tillegg er emballasjen på den nye Apotekets Tran laget av plast i stedet for glass. Plastflasken er lettere å transportere og knuser ikke, og den kan resirkuleres som plastavfall.

– Den nye tranflasken er laget av mørk plast som beskytter mot lys. Når tranflasken er åpnet skal den oppbevares i kjøleskap, men den mørke flasken gjør at tranen kan oppbevares i romtemperatur frem til den blir åpnet, forteller Bergan.

D-vitamin og omega-3. Næringsinnholdet i den nye Apotekets Tran er det samme som tidligere.

– Tran har gunstig effekt på hjertet (*), synet (**) og hjernen (**), og nye Apotekets Tran inneholder selvsagt naturlige omega-3-fettsyrer samt A-, D- og E-vitamin – akkurat som før, sier produktsjefen.

D-vitamin er viktig for immunforsvaret og skjelettet. I tillegg bidrar dette vitaminet til vedlikehold av normale muskelfunksjoner, samt å øke opptaket av kalsium i kroppen.

A-vitamin er også viktig for immunforsvaret, samt normal hud og normalt syn. I tillegg bidrar A-vitamin til å opprettholde normale slimhinner og bidrar til kroppens normale omsetning av jern.

E-vitamin er viktig for flere funksjoner i kroppen, men den viktigste er å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress.

Omega-3 er viktig for at kroppen skal fungere optimalt, og spesielt viktig for normal hjertefunksjon.

To flasker Apotekets Tran står på et bord med en Omega-3-plakat bak
NYHET: Den nye Apotekets Tran inneholder nå olje fra hundre prosent norsk torsk.

Anbefaler fet fisk. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, samt bruker fisk som pålegg. Dette rådet tilsvarer totalt mellom 300 og 450 gram ren fisk i uken.

Det anbefales videre at minst 200 gram av inntaket består av fet fisk, som laks, ørret, makrell eller sild. Fet fisk er nemlig en god kilde til viktige næringsstoffer, som blant annet D-vitamin og omega-3-fettsyrer.

Får i oss for lite. Den nasjonale kostholdsundersøkelsen Norkost 3 (2012) viste at nordmenn får i seg for lite av både fet fisk og fisk totalt i forhold til Helsedirektoratets anbefalinger. Undersøkelsen viste spesifikt at bare én av fem norske kvinner får i seg tilstrekkelig med fet fisk.

En fersk undersøkelse fra Bergen viste også at kun to av fem 9. klassinger i Bergen spiser nok fisk.

– Norkost 3-undersøkelsen viste dessuten at en gjennomsnittlig nordmann ikke får i seg nok D-vitamin fra kostholdet. Helsedirektoratet anbefaler derfor at de som ikke har et tilstrekkelig inntak av D-vitamin, bør ta tran eller et annet D-vitamintilskudd daglig i perioder av året med lite sol, forteller Lise Bergan i Nycoplus.

Hun fortsetter:

– Bare én teskje tran (5 ml) sikrer deg ditt daglige inntak av både omega-3 og D-vitamin, og tran kan tas allerede fra fire ukers alder og gjennom hele livet.

Den nye Apotekets Tran kommer i to varianter, én med mild smak og én med sitronsmak. Ingen av dem inneholder gluten, gelatin eller laktose. Holdbarheten er 24 måneder når plastflasken er uåpnet, men den bør brukes innen tre måneder etter åpning.

* Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA.

** Forutsetter daglig inntak av 250 mg DHA.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *