Takk for at du redder liv!

Gravid/barn | 19. mai 2017

Takket være gravide og ammende norske kvinner, har Nycoplus siden våren 2016 kunnet støtte Redd Barnas arbeid for gravide og nyfødte i Nicaragua. Pengene kommer fram og barnedødeligheten synker.

 

– I fjor fikk 3328 barn, i prosjektområdene der vi jobber med lokale helsearbeidere, behandling og oppfølging for sykdommer som lungebetennelse, diare og dysenteri. Barnedødeligheten blant barn under tolv måneder har gått ned med 50 prosent! Vi ser at det nytter og sammen redder vi liv, oppsummerer Hanne Lotte Moen, helserådgiver i Redd Barna.

Med Nycoplus’ støtte, får lokale frivillige helsearbeidere opplæring i å følge opp gravide, fødende og nyfødte, og behandle utbredte barnesykdommer. Tilgangen til enkel helsehjelp og støtte gjør at flere barn overlever!

Produktsjef for Nycoplus, Camilla Rochling Borander, er fornøyd:

– 250 000 kroner har vi vært så heldige å kunne gi til Redd Barna dette første året samarbeidet har eksistert. Organisasjonen gjør en fantastisk jobb med å følge opp kvinner og barn i avsidesliggende landsbyer med lang vei til kvalifisert helsepersonell.

 

Bedre start

Fem kroner fra hver pakke som selges av Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma går til Redd Barnas arbeid, så ved å kjøpe disse produktene, som utelukkende selges på apotek, er du ikke bare med på å gi ditt eget barn en god start, men også barn i Nicaragua, som ofte har et svært vanskelig utgangspunkt.

– Pengene vi får inn går til opplæring av lokale, frivillige helsearbeidere som kalles brigadistas. 120 landsbyer i Nicaragua vil få nytte av rundt 360 brigadistas innen utgangen av 2018, opplyser Borander.

 

Viktig innsats

De frivillige utgjør helt avgjørende arbeidskraft når forholdene skal bedres for gravide og nyfødte.

– De passer på at gravide blir fulgt opp, og at de som har alvorlige symptomer, som svangerskapsforgiftning, blir tilknyttet en helseklinikk eller et sykehus. De passer også på at fødende kvinner har en kyndig fødselshjelper hos seg når tiden er inne, opplyser Moen.

 

Ernæring

De frivillige får også opplæring i å følge opp nyfødte det første året. De lærer dessuten å stille diagnoser og behandle barn under fem år med potensielt farlige infeksjoner, og henviser videre til profesjonelle når det trengs. I tillegg har de mye kunnskap om ernæring og kan gi foreldrene tips om et næringsrikt kosthold, basert på lokale råvarer, for å unngå feilernæring av barna.

Nycoplus Gravid er et produkt som sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler for de som planlegger svangerskap og første trimester.

Nycoplus Mamma sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler fra andre trimester og gjennom hele ammeperioden.

 

NO/NYP/0417/0049

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *