Rask og sunn energi når du er på farten

Kosthold/ernæring | 2. april 2014

Når hverdagen blir for hektisk, er det mange som tyr til usunn småspising. En energibar gir deg rask energi der og da, og er en bedre løsning enn andre usunne alternativer. 

Du kjenner følelsen? Du rekker ikke lunsjen på grunn av altfor mange møter på jobben. Du må innom butikken på vei hjem og får ikke tid til å lage middag.

Du må kjøre barna til fritidsaktiviteter som gjerne begynner altfor tidlig på ettermiddagen, og du rekker ikke å spise hjemme for du må skynde deg til treningssenteret før det stenger.

De fleste opplever dette fra tid til annen; noen til og med hver dag.

Konsekvensene er ofte at det går utover kosten. Man rekker ikke å ordne i stand skikkelige måltider til faste tider, og det man putter i seg på veien er ofte usunt og enkelt. En pølse fra kiosken eller en hvetebolle fra bensinstasjonen blir ofte løsningen for veldig mange småbarnsforeldre.

Næringsrik energibar

En bedre løsning for rask energi nå behovet melder seg, er for eksempel nøtter, yoghurt eller frukt. Banan er ett eksempel på en energirik frukt som er et sunnere alternativ som et mellommåltid.

Et annet alternativ er å spise en energibar som mellommåltid. Energibar er et produkt som har eksistert en stund på treningssentre, men nå kan man få kjøpt det både i kiosker, dagligvarebutikker og på apotek.

C-vitamin bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening, samt reduserer tretthet og utmattelse. Det er nyttig kunnskap for deg som ofte er aktiv. C-vitamin har også betydning for utvikling av brusk, benvev og tenner, samt øker opptaket av jern fra kosten.

Trygt for gravide og ammende

B-vitaminer bidrar til kroppens normale stoffskifte, vedlikehold av normal hud og normalt hår, et normalt fungerende immunsystem og reduksjon av tretthet og utmattelse.

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *