Pizzasnurrer til frokost

Uncategorized | 12. mai 2014

Slik lager du 32 gode og grove pizzasnurrer til frokost, lunsj eller kvelds.

  • 100 g gjær
  • 6 dl ekstra lett melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 8 dl sammalt hvete, grov
  • 8 dl hvetemel

Fyll 1:

  • 4 dl tacosaus
  • 200 g kokt skinke revet
  • 400 g norvegia eller annen revet ost
  • 4 ss tørket oregano

Fyll 2:

  • 6 ss pesto
  • 3 dl pizzasaus eller pastasaus
  • 2 stk rød paprika, finkuttet
  • 200 g kjøttpølse eller skinke, i terninger
  • 300 g revet hvitost

Fremgangsmåte. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet.

Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca 1 time. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel.

Fordel fyllet utover. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca 16 like store biter. Plasser snurrene på et stekebrett. Etterhev på et lunt sted i 40 minutter og stek snurrene ved 200 °C midt i ovnen i ca 20 minutter. Kan fryses og tines opp igjen

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no
NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *