Pizzapastaform med fullkornspasta

Kosthold/ernæring | 28. oktober 2016

Denne pizzainspirerte pastaformen med fullkornspasta er rask å lage, litt sunnere og smaker skikkelig helg. Her får du oppskriften fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med matblogger Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i middagsretter til helgekosen som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Tallerkenmodellen er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene, som egner seg ypperlig som helgekos, publiseres på nycoplus.no på fredager.

Pizzapastaform. I dag får du oppskriften på en pizzainspirert pastaform med fullkorns pastarør, pizzasaus, løk og ost.

SUNN HELGEKOS: Denne pizzainspirerte pastaformen smaker nydelig og passer utmerket til helgekosen.

Grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter, og Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser grove kornprodukter daglig. Disse inneholder nemlig mye kostfiber, og er dermed gunstig for fordøyelsen.

Fullkornspasta inneholder også større mengde vitaminer og mineraler enn vanlig pasta. Vanlig pasta er nemlig basert på siktet mel, der man har fjernet det næringsrike skallet til kornet.

Løk. Denne oppskriften på pizzapastaform inneholder også løk, som er en av våre mest allsidige grønnsaker. Rå løk smaker sterkt og syrlig, og mange synes at den kan være litt for skarp. Men når løken varmebehandles, blir den søtere og mildere.

LØK: Løk er både kalorifattig og fiberrik, og setter en god smak på maten.

Løk er kalorifattig og fiberrik, samt inneholder en del C-vitamin, B6-vitamin og mangan. C-vitamin er viktig for nervesystemet og immunforsvaret, samt å redusere trøtthet og slapphet. C-vitamin øker også opptaket av jern i kroppen og beskytter cellene mot oksidativt stress, samt bidrar til et sunt bindevev.

B6-vitamin er viktig for nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon, samt normal energiomsetning.

I tillegg bidrar B6 til normal dannelse av røde blodlegemer og omsetning av protein og glykogen, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Mangan bidrar til normal energiomsetning og normal dannelse av bindevev, samt å opprettholde normalt skjelett og beskytte cellene mot oksidativt stress.

Slik lager du pizzapastaform

Dette trenger du til fire porsjoner:

500 gram pasta penne, fullkornsvarianten

1 glass pizzasaus
1 beger cottage cheese (3 dl)
1 mozzarella (125 gram)

noen skiver mager salami
løk
1 ts tørket basilikum
½ ts salt
½ ts pepper
eventuelt 1-2 ss revet parmesan

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader. Kok pastaen to minutter kortere enn det står på pakken.

Skjær løk i biter. Stek den blank og fin på middels lav varme i fem minutter. Eller dropp det hvis du vil ha litt mer løksmak i retten.

Mens pastaen koker kan du blande sammen pizzasaus, hakket løk, cottage cheese og mozzarellabiter i en bolle – pluss basilikum, salt og pepper.

Bland sammen den kokte pastaen og sausen i en ildfast form. Skjær salamien i mindre biter, og strø utover.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Strø gjerne litt parmesan på ved servering, og/eller litt finhakket basilikum eller persille hvis du har.

Denne retten tar cirka 30 minutter å lage fra kjøkkenbenk til middagsbord.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus og Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *