Pasta Bolognese med fullkornspasta

Uncategorized | 8. februar 2016

Pasta Bolognese er en italiensk klassiker. Bytter du ut vanlig pasta med fullkornspasta, får du en litt sunnere rett – som fortsatt er full av deilige italienske smaker. Her får du oppskriften fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no.

Pasta Bolognese. I dag får du oppskriften på velsmakende italiensk klassiker, nemlig Pasta Bolognese – laget med fullkornspasta. Grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser grove kornprodukter hver dag, da disse inneholder mye kostfiber og dermed er gunstig for fordøyelsen.

Fullkornspasta inneholder også større mengde vitaminer og mineraler enn vanlig pasta. Vanlig pasta er nemlig basert på siktet mel, der man har fjernet det næringsrike skallet til kornet.

I denne oppskriften benyttes også karbonadedeig i stedet for kjøttdeig. Karbonadedeig er som kjent ganske magert i forhold til den mer fettrike kjøttdeigen.

Løk, gulrot og stangselleri. Denne oppskriften inneholder også grønnsaker som løk, gulrot, stangselleri og hakket tomat.

Grønnsaker inneholder mye kostfiber, og fiber er som nevnt viktig for fordøyelsen. Dessuten er grønnsaker en viktig kilde til C-vitamin i kosten vår. C-vitamin er viktig for immunforsvarets og nervesystemet normale funksjon. I tillegg bidrar C-vitamin til et sunt bindevev, øker opptaket av jern i kroppen og reduserer trøtthet og slapphet.

Grønnsaker er også en god kilde til A-vitamin, B-vitaminer, jern og kalsium.

SUNNE RÅVARER: Denne oppskriften på Pasta Bolognese inneholder både vitaminrike grønnsaker og karbonadedeig – som er magrere enn den klassiske kjøttdeigen.

Slik lager du Pasta Bolognese

Dette trenger du til fire porsjoner:

500 gram fullkornspasta, for eksempel skruer
400 gram karbonadedeig
1 løk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 stangselleri
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 ss tomatpure
1-2 ts worcestersaus (kan droppes)

persille eller basilikum om du har
½ ts salt
pepper etter smak
olje eller plantemargarin
parmesan etter smak

Slik gjør du:

Sett på vann til pasta. Finn frem stekepanne og sett denne på middels høy varme. Finn også en gryte til kjøttsausen.

Stek karbonadedeigen i to omganger (cirka 200 gram om gangen) i stekepanna med salt og pepper. Ha i gryta sammen med hakket tomat og worcestersaus. Sett denne på middels lav varme.

Riv hvitløk fint og riv gulrot og løk grovt på rivjern, og ha det rett i sausen.

Hakk stangselleri i smått, og surr i stekepanna et par minutter før du har denne også i sausen. La sausen putre i ti minutters tid.

Ha i tomatpure og finhakket urter de siste par minuttene.

Smak om den trenger litt mer worcestersaus eller krydder.

Server med parmesan.

Denne retten tar cirka 20-30 minutter å lage.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *