Oppskrift på grove tranebærscones fulle av vitaminer og mineraler

Oppskrifter | 1. juni 2015

Scones kommer opprinnelig fra Skottland og er også kjent under navnet ‘quick bread’. De er enkle å lage og smaker best nystekte. De kan godt fryses, så her er det bare å bake mange. For en sunn og næringsrik start på dagen er det bare å varme en scones fra fryseren, og vips så har du frokost på farten.

 

Oppskrift på 12 sunne scones

4 dl hvetemel – bytt gjerne deler ut med grov sammalt hvete for ekstra sunne scones

2 dl fin sammalt hvete

3 ss sukker

1,5 ss bakepulver

3 ss romtemperert smør

3 dl matyoghurt

Tørkete tranebær

Scones med de sunne tranebærene under baking.
Scones med de sunne tranebærene under baking.

 

Fremgangsmåte

  1. Putt alt det tørre i mikseren sammen med smør. Mikses.
  2. Tilsett yoghurt, blandes til det er en jevn deig.
  3. Tilsett tørkete tranebær
  4. Deigen eltes. Lag 3 ca. 2 cm tykke rundinger.
  5. Snitt deigen i fire like trekanter.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 °C til de er gylne.

 

Tranebærscones rett fra ovnen. Nam!
Tranebærscones rett fra ovnen. Nam!

 

Vi tilsetter tranebær i oppskriften fordi de er sunne. Spesialet har tranebær høyt nivå av C-vitamin og mangan. Det går også fint an å tilsette nøtter.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *