Omega-3 uten smak av fiskeolje

Vitaminer/mineraler | 13. september 2017

Har du oppdaget at det finnes et Omega-3-produkt i tablettform? Fordelen er at det er basert på pulver, og derfor ikke gir ubehagelig oppgulp av fiskeolje.

Det kan være lett å droppe tran eller andre omega-3-produkter om du forbinder dem med en guffen ettersmak. Men det trenger altså ikke være et problem å følge Helsedirektoratets anbefalinger. 

Kroppen produserer ikke omega-3, men fettsyrene er viktige, og for å opprettholde en normal hjertefunksjon*, er det viktig å sørge for å få nok av disse fettsyrene.

Det aller beste er å få de viktige fettsyrene gjennom kosten, men det er ikke alltid så lett å få til i praksis. Fet fisk er den beste kilden, og det bør man spise to – tre ganger i uken. Fiskepålegg kan også være med på å dekke behovet for disse fettsyrene.

Her er noen fiskeprodukter som er fulle av omega-3 (per 100 gram spiselig matvare) er: rå torskelever (13,71 g), rognleverpostei (8,75 g), varmrøkt makrell (6,3 g), rå fetsild (5,47 g), kaldrøkt makrell (4,96 g), makrellfilet i tomat med 70 prosent makrell (4,91 g), pannestekt laksefilet (4 g), spekesild (3,63 g), rå brisling (3,36 g) brisling i tomat (3,35 g), og røkt laks (3,21 g).

 

Norsk teknologi
  • Det er en enestående norsk teknologi som gjør det mulig å fremstille omega-3-fettsyrene i pulverform basert på sardiner, ansjos og noe makrell forteller produktsjef for Nycoplus, Camilla Borander.

 

De nye omega-3-tablettene, Nycoplus Gelatinfri Omega-3, inneholder de lange omega-3-fettsyrene DHA og EPA, og er ifølge produktsjefen av svært høy kvalitet.

  • Vi stiller store krav til kvaliteten på våre produkter, og følger til enhver tid gjeldende forskrifter. Fiskeoljen som brukes i tablettene blir analysert med tanke på harskning, miljøgifter og tungmetaller, forteller Borander.

Produktet Nycoplus Gelatinfri Omega-3 selges utelukkende på apotek, og er fritt for gelatin, gluten, sukker, laktose og sitrus.

* Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA

 

NO/NYP/0817/0093

Foto: Maskot og produktbilde

 

Kilder:

Helsedirektoratet

Matvaretabellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *