Når du kjøper disse produktene, støtter du Redd Barnas livreddende arbeid

Siden 2016 har Nycoplus samarbeidet med Redd Barna med pengestøtte til opplæring av lokale helsearbeidere som utfører livreddende oppgaver for spedbarn og gravide i Nicaragua. Her kan du se hvor pengene går.

– I distriktene i Nicaragua har man ikke kunnskap eller muligheten til å reise til sykehus for å få nødvendig helsehjelp. Vi prøvde å se etter hva lokalbefolkningen kunne gjøre for at barn kan overleve en kritisk situasjon, sier Bjørn-Richard Monsen, representant fra Redd Barna.

Han var gjest i Nycoplus-podcasten Friskere Viten sammen med sin kollega, Hanne Lotte Moen, hvor de fortalte om den aktuelle situasjonen i Nicaragua.

Hør mer: I denne podcastepisoden av Friskere Viten kan du høre mer om hverdagen i Sør-Amerikas nest fattigste land, og samarbeidet som redder liv

Sjekk fotoserien fra Redd Barna hvor  du kan se hvor bistandsarbeidet foregår og noen av menneskene som har mottatt livsviktig hjelp som følger av donasjoner fra  Nycoplus Mamma og Nycoplus Gravid:

 

 

 

 

Det som er sommer og høst for oss, er orkan-sesong i Karibia. Landene som rammes hardt er ofte vant til ekstremvær. Bistandsarbeidet består da ofte i å planlegge og være forberedt på å rykke inn når orkanen inntreffer.

 

Hør også: Hva er egentlig et sunt kosthold? To kliniske ernæringsfysiologer knuser myter i denne podacstepsioden av Friskere Viten

 

Da Mirna var 12 år ble landsbyen hennes rammet av flere ekstreme tropiske stormer. Hjemmet hennes ble ødelagt, men de hadde ingen steder å dra. Redd Barna var til stede og bisto med mat, rent drikkevann og tepper.

 

En stor del av bistandsarbeidet består av å forebygge sykdom, øke kunnskapsnivået og spre viktig helseinformasjon, sier Bjørn Richard Monsen fra Redd Barna.

 

Franciso Chavarría (41) er en av mange frivillige helsearbeidere i Nicaragua som har fått opplæring. I 25 år har han gjort en livsviktig jobb for å hjelpe barn og gravide kvinner i den avsidesliggende landsbyen Vallas Abajo.

 

Ved å bygge kunnskap skaper man en uerstattelig langtidseffekt som ikke kan tas ifra befolkningen. Derfor er den kontinuerlige kunnskapsbyggingen høyt prioritert. Dette gjøres blant annet ved å opplære lokale helsearbeidere, «brigadistas», som leverer enkle, men livsviktige helsetjenester til avsidesliggende strøk.

 

Ved å vise eksempler på arbeid som fungerer til myndighetene til Nicaragua, er hjelpeorganisjonens håp at strukturene på sikt forandres og forbedres. Langsiktige samarbeid som ruster og forebygger, og ikke bare akutt bistandsarbeid ved kriser, har derfor vist seg å fungere svært godt.

 

Nycoplus Gravid og Mamma
For hver pakke som kjøpes av Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma doneres 5 kroner til Redd Barna sitt utviklingsarbeid i Nicaragua.

 

ID-nummer: NO-NYPL-2300011

Publisert mars 21, 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *