Nycoplus støtter Redd Barnas kamp mot zika-viruset

Gravid/barn, Produkter | 19. oktober 2016

Nycoplus støtter Redd Barnas viktige arbeid for å bedre barns helse og sikre tilgang til grunnleggende helsetjenester i Nicaragua. Organisasjonen jobber nå med å forhindre spredning av det farlige zika-viruset i landet.

Tidligere i år inngikk Nycoplus en avtale om å støtte Redd Barnas viktige arbeid i Nicaragua i Mellom-Amerika.

I Nicaragua bor de fleste fattige familier i avsidesliggende landsbyer, langt fra helseklinikker og kvalifiserte helsearbeidere. I samarbeid med skoler, landsbyer, lokale myndigheter og helsearbeidere jobber Redd Barna for å bedre barns helse og sikre tilgang til grunnleggende helsetjenester.

Gjennom et fireårige program får lokale helsearbeidere, såkalte brigadistas, viktig opplæring. I tillegg fremmer Redd Barna kunnskap om helse og ernæring i avsidesliggende landsbyer, på skolen og i hjemmet.

Zika-viruset. Tidligere i år slo Verdens helseorganisasjon (WHO) internasjonal alarm om det mygg­bårne zika-viruset, som sprer seg kraftig i Sør- og Mellom-Amerika. Rundt fire millioner mennesker er antatt å være rammet av zika.

I 2015 ble viruset oppdaget i Nicaragua, og nå har landets helsedepartement iverksatt omfattende tiltak for å hindre spredning av viruset – og Redd Barna er med og bidrar i arbeidet.

Mange tusen barn i Sør- og Mellom-Amerika har det siste året blitt født med hjerneskaden mikrokefali, og i flere land på kontinentet fylles sykehusene opp av pasienter med Guillain-Barré-syndrom; en nerveskade som fører til lammelser. Foreløpige forskningsfunn peker i retning av at det hele henger sammen med nettopp zika-viruset.

Redd Barna bidrar med informasjonsmateriell til lokalbefolkningen om hvordan de forhindrer at myggen formerer seg, og dermed hindrer spredning av zika-viruset. I tillegg bidrar organisasjonen med myggnett til fødeklinikker i lokale områder.

DELER UT INFORMASJON: Erika Díaz er en av de lokale helsearbeiderne i Nicaragua som deler ut opplysningsmateriell fra Redd Barna.

5 kroner per pakke. Avtalen mellom Nycoplus og Redd Barna innebærer at organisasjonen mottar 5 kroner per pakke som selges av produktene Nycoplus Mamma og Nycoplus Gravid i norske apotek.

Nycoplus Gravid er et produkt som sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler for de som planlegger svangerskap og første trimester.

Nycoplus Mamma på sin side sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler fra andre trimester og gjennom hele ammeperioden.

Begge disse produktene selges eksklusivt i apotek. Samarbeidet med Redd Barna er også synlig for forbrukerne på pakningen.

5 KRONER PER PAKKE: Nycoplus gir Redd Barna 5 kroner per pakke som selges av produktene Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma i apotek.

Foto: Nycoplus og Redd Barna.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *