Nycoplus støtter Redd Barna-prosjekt i Nicaragua

Diverse, Gravid/barn | 27. april 2016

Nycoplus har inngått en avtale med Redd Barna om å støtte organisasjonens viktige arbeid i Nicaragua. – Redd Barna gjør en fantastisk jobb med oppfølging av gravide og nyfødte i Nicaragua. Dette livreddende arbeidet støtter vi med å gi organisasjonen 5 kroner per pakke som selges av produktene Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma i apotek, sier produktsjef for Nycoplus, Lise Bergan.

Nicaragua er det største landet i Mellom-Amerika, der de fleste fattige familier bor i avsidesliggende landsbyer, langt fra helseklinikker og kvalifiserte helsearbeidere. Mange er fattige kaffebønder og har ikke mulighet til å betale for transport, selv når barna er syke eller en fødsel starter.

– Dette fører til at altfor mange barn hvert år dør av fødselskomplikasjoner og sykdommer som lungebetennelse, diare og malaria. De fleste av disse barna kunne ha overlevd hvis de hadde hatt tilgang til enkel helsehjelp og støtte, forteller Bodil Sveen Berggren i Redd Barna til nycoplus.no.

Utdanner lokale helsearbeidere. Redd Barna jobber for å gjøre noe med denne situasjonen.

– I samarbeid med skoler, landsbyer, lokale myndigheter og helsearbeidere jobber vi for å bedre barns helse og sikre tilgang til grunnleggende helsetjenester. Gjennom vårt fireårige program får lokale helsearbeidere opplæring. I tillegg fremmer vi kunnskap om helse og ernæring i avsidesliggende landsbyer, på skolen og i hjemmet, sier Berggren i Redd Barna.

Tilgang til grunnleggende helsetjenester er avgjørende for å redusere barnedødelighet og bedre barns helse. Innen utgangen av 2018 vil Redd Barna utdanne omtrent 360 lokale, frivillige helsearbeidere, såkalte brigadistas. Disse nyutdannede helsearbeiderne vil innbyggere i 120 landsbyer i Nicaragua får nytte av.

Følger opp gravide og nyfødte. Brigadistaene passer på at gravide blir fulgt opp under graviditeten, og at gravide som har alvorlige symptomer, for eksempel svangerskapsforgiftning, blir tilknyttet en helseklinikk eller et sykehus.

– Brigadistaene passer også på at gravide kommer seg til en klinikk, eller at de fødende kvinnene i det minste har en kyndig fødselshjelper hos seg når de føder, forteller Bodil Sveen Berggren.

Brigadistaene får dessuten opplæring i å følge opp nyfødte det første året. De lærer å diagnostisere og behandle barn under fem år med potensielt farlige infeksjoner, og henviser til helseklinikker eller sykehus ved behov. De gir også foreldre tips til hvordan de kan gi barna et næringsrikt kosthold, basert på lokale råvarer, slik at færre blir feilernært.

Støtter Redd Barnas arbeid. Nycoplus har nå inngått en avtale med Redd Barna om å støtte organisasjonens viktige og livreddende arbeid blant lokalbefolkningen i Nicaragua.

– Avtalen innebærer at 5 kroner per pakke vi selger av produktene Nycoplus Mamma og Nycoplus Gravid i norske apotek, går uavkortet til den fantastiske jobben Redd Barna gjør med oppfølging av gravide og nyfødte i Nicaragua, sier produktsjef for Nycoplus, Lise Bergan.

Nycoplus Gravid er et produkt som sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler for de som planlegger svangerskap og første trimester.

Nycoplus Mamma på sin side sikrer kroppens daglige inntak av omega-3, vitaminer og mineraler fra andre trimester og gjennom hele ammeperioden.

Begge disse produktene selges eksklusivt i apotek. Samarbeidet med Redd Barna er synlig for forbrukerne på pakningen.

gravid_mamma
5 KRONER PER PAKKE: Nycoplus gir Redd Barna 5 kroner per pakke som selges av produktene Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma i apotek.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *