Ny forskning på vitamin K2

Vitaminer/mineraler | 9. januar 2015

Nycoplus syns alltid det er spennende med ny forskning og spesielt når den foregår på temaer som det fortsatt kan forskes mye på. Og det er det som nå skjer med vitamin K2.

 

Spennende funn

Professor ved Avdeling for molekylærmedisin, ved UiO, Jan Oxholm Gordeladze, og kollegene i forskergruppen «Stamceller og microRNA» fant spennende funn om vitamin K2 under forskning på tap av benvev. Dette bidro til artikkelen ‘Vitamin K2 beskytter oss når vi er syke’ .

At vi fagnerder syns denne type funn er både juleaften og 17.mai på en gang overrasker nok ingen. 1. september i år lanserte vi tross alt det første rene K2-vitaminet i apotek . Men derfor er det ekstra gøy at funnene er så spennende at også vg.no omtaler saken.

 

Hvorfor K2- vitamin er viktig for kroppen

Det er fortsatt et stykke igjen før disse nye funnene er godt nok dokumentert til at vi med sikkerhet kan fastslå effekten. Men det vi vet er at vitamin K2 er viktig for :

  • Benhelsen
  • Vedlikehold av normalt skjelett
  • Blodlevring (koagulering)

 

Selv om det nå er mye fokus på at K2-vitamin er viktig for helsen, fins det en gruppe som skal være forsiktige med inntak av vitamin K. Dette gjelder de som tar det blodfortynnende legemiddelet Marevan (warfarin). K-vitamin påvirker nemlig effekten. Bruker du dette reseptbelagte legemiddelet bør du snakke med legen din før du starter eller slutter med K-vitamin.

 

Hilsen Camilla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *