Næringsrikt lynbrød med fullkorn

Oppskrifter | 13. juni 2017

Ferskt brød slår aldri feil, og dette lynbrødet baker du på rekordfart siden det ikke krever heving. På kun 45 minutter lukter det nybakt i huset og du får saftig og sunt brød til matpakken!

 

I denne oppskriften benyttes både fint mel og fullkornsmel. Fullkorn inneholder kostfiber, som både er godt for magen og gir en god metthetsfølelse.

LYNBRØD: Dette brødet tar bare 45 minutter å lage. Derfor kalles det «lynbrød»!

Slik lager du lynbrød

Oppskriften gir ett brød

250 gram fullkornsmel

250 gram sammalt fin hvete

1 ts natron

1,5 ts salt

4 dl kefir eller kulturmelk

 

Slik gjør du:
  • Sett stekeovnen på 200 grader, og bland alt det tørre med i en stor bolle.
  • Bland så inn kefir/kulturmelk. Deigen skal være litt mer klissete enn vanlig brøddeig.
  • Kna deigen til en stor ball på et lett melet underlag.
  • Sett den runde deigen på et bakebrett kledd med bakepapir, og skjær så et kryss nesten helt igjennom.

 

Stek lynbrødet midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. La det hvile litt før du skjærer i det. Baker du det kvelden i forveien har du ferskt brød til matpakken dagen etter.

FIBERRIK: Fullkornsmel inneholder mye kostfiber som er godt for fordøyelsen.

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

 

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/0417/0049

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *