Næringsrik viltgryte

Uncategorized | 28. september 2015

Høsten er tid for en varmende og velsmakende viltgryte. I denne oppskriften benyttes mager og næringsrik finnbiff, full av viktige vitaminer og mineraler.

Når høsten setter inn er det slutt på terrassekos og grillmat. Nå er det tid for mørke kvelder, høstens kjøtt og kraftige gryter – slik som denne velsmakende viltgryten med finnbiff. I denne oppskriften benyttes også skogsopp, som du selv kan plukke i skogen om høsten.

Mager og næringsrik. Finnbiff, eller reinsdyrskav, er magert kjøtt i forhold til annet rødt kjøtt. Dessuten er den rik på vitaminer og mineraler – særlig vitamin B12 og kobber.

Vitamin B12 er viktig for en rekke funksjoner i kroppen. Dette vitaminet bidrar blant annet til normal energiomsetning og normal psykologisk funksjon, samt både nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon. I tillegg bidrar vitamin B12 til normal dannelse av røde blodlegemer, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Kobber bidrar også til immunforsvarets og nervesystemets normale funksjon. I tillegg bidrar dette mineralet til normal transport av jern i kroppen, normal hår- og hudpigmentering, samt normal energiomsetning og å opprettholde normalt bindevev.

Finnbiff inneholder også en del andre B-vitaminer (som niacin og riboflavin), samt mineralene sink, jern, selen og fosfor.

Her er oppskriften på viltgryte

Dette trenger du til fire porsjoner:

150 g sjalottløk

200 g frisk sjampinjong eller annen skogsopp

2 ss meierismør

500 g reinsdyrskav eller finnbiff

3 dl vann

125 beger snøfrisk med kantarell

2 dl crème fraîche original, 35 %

Smak til med salt og pepper

1 dl tyttebær

 

Slik gjør du:

Rens løken, skjær soppen i to eller fire og brun det i smøret sammen med reinsdyrskavet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i cirka 15 minutter.

Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli.

Oppskrift og bilde er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *