Næringsrik italiensk omelett til matpakken

Uncategorized | 30. november 2015

Denne italienske omeletten passer utmerket å ha med i matpakken for de yngste. Den er enkel å lage og full av viktige vitaminer og mineraler. Her får du oppskriften.

Frittata, eller italiensk omelett, tar ikke lang tid å lage – og gir de yngste en spennende og næringsrik matpakke. Denne oppskriften inneholder både egg, poteter og flere grønnsaker.

Egg har høy næringstetthet, fordi det har en høy andel vitaminer og mineraler i forhold til energi. Egg er en god kilde til viktige næringsstoffer blant annet for eldre mennesker og småspiste, slik som noen barn kan være.

Mye proteiner i egg. Egg inneholder mye proteiner, samt mange ulike vitaminer og mineraler. Det er derfor mange ofte kaller egg for naturens egen «vitaminkapsel». I eggehviten er det lite næring, bortsett fra proteiner. Eggeplommen derimot – den er eggets «gull». I plommen finner du de fettløselige vitaminene A, D og E.

A-vitamin er viktig for immunforsvaret, og bidrar til å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn. D-vitamin er også viktig for immunforsvaret, samt å opprettholde normalt skjelett, normale tenner og normal muskelfunksjon. E-vitamin bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Eggeplommen inneholder også for øvrig en del jern, sink, fosfor, selen og en rekke B-vitaminer (folat, B1, B2, B6 og B12).

VITAMINKAPSEL: Egg inneholder mye proteiner, samt mange ulike vitaminer og mineraler. Det er derfor egg blir kalt naturens egen «vitaminkapsel».

Grønnsaker og potet. Denne italienske omeletten inneholder også hvitløk, løk, paprika, poteter og spinat. Dermed får barna i seg enda flere viktige vitaminer og mineraler, som C-vitamin, K-vitamin, magnesium og fosfor.

Slik lager du italiensk omelett

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 ss olivenolje

1 båt hvitløk

1 stk gul løk

1 stk rød paprika

¼ pk frisk spinat

2 stk ferdigkokte poteter

2 ss marinert fetaost

4 stk egg

Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Rens og finhakk hvitløk. Rens og skjær løk i tynne skiver. Vask og skjær paprika i biter og poteter i skiver.

Ha olje i en stekepanne og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, i cirka to minutter. Tilsett paprika, potet og spinat, og rør forsiktig rundt.

Pisk eggene lett, tilsett ost, salt og pepper, og hell det over grønnsakene i pannen. Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet (bruk gjerne lokk).

Server omeletten med godt grovbrød eller som pålegg.

Oppskrift og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bildet i teksten: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *