Næringsrik ertesuppe med laks

Uncategorized | 14. desember 2015

Grønt er godt – og sunt. Med denne suppen får du en smaksrik opplevelse med både erter og laks. Dessuten er den full av viktige næringsstoffer, som A- og D-vitamin, samt mineralet selen.

Denne oppskriften på ertesuppe med laks anbefales! Den smaker fantastisk og egner seg for eksempel godt som både forrett eller på en termos på tur. Dessuten er den full av vitaminer og mineraler.

Frosne erter. I denne suppen brukes frosne erter. Husk at frosne grønnsaker er minst like næringsrike som friske grønnsaker. Erter er rik på A-vitamin, K-vitamin og flere B-vitaminer.

A-vitamin bidrar til å opprettholde immunforsvarets normale funksjon, samt å opprettholde normale slimhinner. I tillegg er A-vitamin også viktig for å opprettholde normal hud og normalt syn, og det bidrar til kroppens normale omsetning av jern.

K-vitamin er viktig for normal blodlevring, altså at blodet størkner eller «koagulerer», samt vedlikehold av skjelettet.

D-vitaminrik laks. Laksefilet er også en viktig ingrediens i denne retten. Laks, og fisk generelt, er en god kilde til mange viktige næringsstoffer som er nødvendig for kroppen, som omega-3, D-vitamin og selen.

Helsedirektoratet anbefaler at du spiser fisk til middag to til tre ganger i uken.

D-vitamin er nødvendig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner, samt vedlikehold av normal muskelfunksjon. D-vitamin bidrar også til normalt immunforsvar og øker opptaket av kalsium.

Selen bidrar blant annet til å opprettholde normalt hår og normale negler, samt beskytter cellene mot oksidativt stress og bidrar til både immunforsvarets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon.

Ifølge Helsedirektoratet kan inntak av fisk, fiskeolje og lange flerumettede omega-3-fettsyrer (EPA, DHA) redusere risikoen for død av hjertesykdom.

Her er oppskriften på ertesuppe med laks

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 800 g dypfryste erter
  • 7 dl skummet melk
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 200 g laksefilet

Slik gjør du:

Skrell og hakk løken og stek den i smør til den blir gylden. Tilsett erter, melk og buljongterning og kok opp.

La det koke i fem minutter, tilsett crème fraîche og kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser til det blir en glatt og jevn suppe. Smak til suppen med salt og pepper.

Skjær laksen i terninger, og stek den i smør. Legg så i laksebitene og en skje crème fraiche, pynt med litt dill.

Server gjerne med brød eller tomatbrød.

Denne suppen tar mellom 20 og 40 minutter å lage.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *