Styrker tannemaljen

Allerede fra den første hvite prikken dukker opp, er det viktig å ta godt vare på tennene. Fluor er et effektivt hjelpemiddel, som revolusjonerte den norske tannhelsen på 70- og 80-tallet.

Det er veldig individuelt når den første tannen bryter gjennom tannkjøttet, men ofte er den på plass når barnet er omkring et halvt år, og da må tannpussen starte med en liten, myk babytannbørste med veldig lite fluortannkrem på. Med alderen kan mengden økes, fra de er tre år bør mengden tilsvare barnets lillefingernegl, og fra seksårsalderen er tannkrem tilsvarende en ert passelig dose.

 

Flourtabletter for tannemaljen

Fluor bidrar til å opprettholde tannmineraliseringen, styrker tennene og gjør de mer motstandsdyktige mot syreangrep. De senere årene har også syreskader vært hyppig omtalt som et tannhelseproblem. Å begrense barnas forbruk av brus og juice er et godt tips til foreldre. Seksårsjekslene og fortennene i overkjeven er særlig utsatt for syreskader, og oftest er det i jekslene i underkjeven slike skader først kommer til syne, i form av groper.

De lærde strides om hvor mye fluor barn trenger i tillegg til den som er i tannkremen, og foreldre kan oppleve ulike råd fra forskjellige tannleger. Dersom barnet ditt er spesielt utsatt for syreangrep, som beskrevet over, kan det være en god grunn til å gi fluortabletter. Det samme gjelder om barnet bare pusser tennene én gang om dagen.

Fluorix finnes i flere ulike smaker. Kjøpes på apotek.

 

Nycodent Fluorix anbefales til barn fra tre år og finnes i ulike smaker. Tablettene selges på apotek. Her kan du lese mer om både fluortabletter og andre munn- og tannprodukter. 

 

Referanser: tannlegetidende.no, www.nhi.no, www.snl.no, www.odont.uio.no
Foto: Scandinav
NO/NCD/0618/0004

Publisert september 19, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycodent

Fluorix med Jordbærsmak

0,25 mg - 100 tabletter

Fluortabletter