Selvforskyldte syreskader

Barn som drikker brus
Syreskader har blitt mer vanlig hos nordmenn. Er du eller barnet ditt utsatt?

Nyere forskning viser at norske barn og unge får færre og færre hull i tennene, men dessverre viser det seg at syreskadene bare blir større og større. Dette ødelegger både tenner, tannemalje og tannkjøtt, og er kanskje enda mer skadelig enn hull i tennene.

 

Hindre syreskader

Det er gjerne sjelden vi tenker hva slags pH-verdi drikkevarene vi konsumerer i løpet av en dag har. Men det er veldig lurt å være obs på det. Svart kaffe, juice, brus og energidrikker har en pH-verdi på under 4-4,5 og regnes som syreholdig drikke.

Har du et høyt konsum av syreholdig drikke i hverdagen, kan det være hensiktsmessig å kutte ned på forbruket. Som tørstedrikk er det lurt for både barn og voksne å velge vann. I te og kaffe er det lurt å tilsette en skvett melk for å minke syreinnholdet. Er drikken sur kan et smart tips være å bruke sugerør for å skåne tennene. Det er også lurt å ta alt i en slurk, fremfor å ta mange småslurker. Brus og saft bør man vurdere å begrense til helgene.

Nycodent Fluorix inneholder fluor, som er med på å bygge opp tannemaljen slik at den blir sterkere til å stå i mot syreangrep. Nycodent Fluorix er tilgjengelig på apoteket

 

Gode smaker

Fluortablettene kommer i forskjellige smaker, med blant annet jordbær- og tuttifrutti-smak. Nycodent Fluorix sørger for at barnet ditt får et produkt som styrker tennene, bygger opp tannemaljen og reparerer begynnelsen på små hull.

 

Nå finnes også Nycodent Fluorix med vitamin D på apotek, og kan være nyttig for det totale inntaket av vitaminer i løpet av en dag. Samtidig ivaretas tannhelsen og ikke minst: barna elsker smaken!

 

Ved å ta barnas tenner og tannpleie på alvor allerede i dag, så slipper dere kanskje plager og unødvendige tannlegebesøk senere.

 

Foto: Shutterstock

Referanser:
http://www.odont.uio.no/iko/forskning/aktuelt/aktuelle-saker/2012/jan-hull-i-tennene-hos-barn.html
http://forskning.no/forebyggende-helse-mat-tenner/2016/06/det-du-drikker-kan-gi-deg-syreskader-pa-tennene-melk-kan

NO/NCD/0619/0004

Publisert februar 29, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycodent

Fluorix med Appelsinsmak

0,5 mg - 100 tabletter

Fluortabletter

Nycodent

Fluorix med Colasmak

0,5 mg - 100 tabletter

Fluortabletter

Nycodent

Fluorix med Solbærsmak

0,5 mg - 100 tabletter

Fluortabletter