Fem tips for fin feriemage

Familie på strand, går mellom gress
Tenk å bruke ferien på å sitte på do! Rundt 150 000 nordmenn blir rammet av magetrøbbel på ferie hvert år – slik unngår du at det rammer deg.

«Kok det, stek det, skrell det eller glem det», er en god regel for forebygging av urolig mage og det som verre er når du er i utlandet. Når hvert minutt teller er det knapt noe som er kjipere enn å tilbringe ferien på hotelltoalettet når man først har brukt tid og penger på en tur som man attpåtil har gledet seg til.

 

Det kan også være sjenerende av hensyn til reisepartnere, og hvis man først blir dårlig i magen er det også en uforutsigbarhet de kommende dagene. Er man i god nok form til å sette seg på en seilbåt med familien, eller gjør magen en helomvending?

 

NYCOPRO Reise
NYCOPRO Reise med C-vitamin bidrar til normal fordøyelse på ferieturen.

 

Her er tipsene for deg som vil helgardere deg:

 

  1. Bruk vann fra kjøpt flaske både som leskedrikk og tannpuss. Unngå isbiter på steder hvor du ikke er sikker på at de lages med rent vann.
  2. Unngå meieriprodukter som ikke er pasteurisert. I Norge blir all rå melk pasteurisert, men blant annet tradisjonell produksjon av emmentaler og parmesan gjøres på upasteurisert melk.
  3. Vask frukt og grønnsaker i rent vann før du spiser dem. Du kan også skrelle dem om mulig. Unngå salat.
  4. Spis kun mat som er godt stekt, bakt, kokt eller grillet.
  5. Unngå mat fra boder på gaten om mulig.

 

Les også: Rammet av ferieforkjølelse? Dette kan du gjøre

 

Pakketipset du ikke har tenkt på

Vel, å helgardere seg fullstendig kan man kanskje ikke, for dessverre kan vi alle være uheldige. Hvis du ender opp med vrang mage og fordøyelse er det viktigste at du sørger for et rikelig inntak av væske. Salt og karbohydrater kan tilføres gjennom salte kjeks, kaliumrik banan er også et godt valg. På apoteket får man kjøpt produkter for både voksne og barn som normaliserer væske- og elektrolyttbalanse, som kan være nødvendig ved væsketap som kan oppstå når magen gjør opprør. Dersom du eller barnet ditt er dårlig i mer enn 2-3 dager bør lege kontaktes, om ikke før.

 

Det viktigste er å ta forholdsregler. Det er uansett slik at man må ha mat og drikke, og løsningen er heller ikke å være overnervøs, men å ta grep og dermed forebygge skaden før den skjer. Det gjør du blant annet ved å ha dette produktet med deg i kofferten.

NYCOPRO Reise
I tillegg til spesielt utvalgte melkesyrebakterier inneholder NYCOPRO Reise med C-vitamin som kan bidra til et normalt fungerende immunforsvar og bør ha en selvsagt plass i kofferten til deg som ikke har tid til å bli parkert på do. Produktet kjøpes kun på apotek og nettapotek.

 

Helt i starten av saken ble du lovet et pakketips som du kanskje ikke har vært borti før, og det er rett og slett melkesyrebakterier, men ikke hvilke som helst. For melkesyrebakteriene som finnes i  NYCOPRO Reise består av en spesielt utviklede bakteriestammer til utenlandsferie. Når hverdagsrutinene og matvanene endres kan nemlig bakteriefloraen komme i ubalanse i møte med ukjent bakteriekultur i mat og drikke.

 

Det anbefales at du starter med produktet tre dager før avreise, og fortsette gjennom hele reisen til du er hjemme igjen.

Da gjenstår det bare å si: god tur!

 

Kilder: https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/reisemedisin-og-vaksiner/pasientinformasjon/diverse/turistdiare-hvordan-unnga/, https://www.melk.no/Melkekilden/Meieriprodukter/Ost/Er-all-ost-pasteurisert, https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/reisemedisin-og-vaksiner/pasientinformasjon/smabarn-gravide-og-utenlandsreiser/mat-og-drikke-i-utlandet/

Publisert mars 21, 2022

Relaterte produkter

Ibumetin

400 mg - 20 stk

Smertestillende tabletter