Slik blir du venn med fordøyelsen

Det er plagsomt når fordøyelsessystemet sliter, men fordøyelsen er gjerne et resultat av maten vi spiser og livsstilen vi har. Derfor er dette noe du kan påvirke, så sørg for å være forberedt!

Til hverdags har mange av oss ganske faste rutiner for når vi spiser og hva vi spiser, og fordøyelsen vår setter pris på et sunt og variert kosthold. Helsedirektoratet har en rekke nyttige kostholdsråd som det kan være lurt å følge. Hovedregelen er å ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

 

Når fordøyelsessystemet krangler

Det er ikke alltid så lett å være konsekvent, og for mange av oss blir det ekstra utfordrende når fristelsene står i kø – som de gjerne spesielt gjør i ferier og høytider. Da vil mange merke det på magen, for fordøyelsen liker de gode vanene i hverdagen.

Men selv om vi er flinke til å spise sunt, kan vi til tider oppleve at magen «krangler». Det kan skyldes flere årsaker enn kosten, som for eksempel medikamentbruk, om vi nylig har vært syke eller stress.

 

Den viktige fordøyelsen

Fordøyelsesprosessen dreier seg hovedsakelig om å bryte ned mat i stadig mindre deler slik at næringsstoffene kan tas opp og brukes av. I denne prosessen blandes maten med ulike fordøyelsesenzymer og -safter, som er med på å bryte ned maten, oppta næringsstoffer og kvitte seg med avfallsstoffene.

Enzymene produseres naturlig av fordøyelseskjertler flere steder i fordøyelsessystemet, hovedsakelig i bukspyttkjertelen. Vi finner enzymer både i spyttet, magen og tarmene og for at produksjonen av enzymer i kroppen skal fungere normalt, trenger de næring som alt annet i kroppen.

Tilskuddet Nycopro Daglig hjelper til en fordøyelse som fungerer.
NORMAL FORDØYELSE: Nycopro Daglig bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt.

 

For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det viktig at fordøyelsen er i orden. Er dette en utfordring, kan tilskuddet Nycopro Daglig hjelpe til en fordøyelse som fungerer. Produktet består av melkesyrebakterier og kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt, og som navnet tilsier bør dette tas hver dag for best mulig effekt.

Kilde: nhi.no
Foto: Shutterstock
ID: NO/NYO/0219/0006

Publisert november 17, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycopro

Daglig

60 kapsler

Melkesyrebakterier