Ta med deg de gode vanene på ferie

Slik blir det enkelt å holde på det gode fra hverdagen – også på annerledes-dager.

Hvis du er blant dem som har opparbeidet deg gode vaner når det kommer til kosthold og aktivitet, er det ingen grunn til å legge disse igjen hjemme når du reiser på ferie! Selvsagt er det rom for noen ekstra utskeielser, men hvis du lar sesongens godsaker være en naturlig del av kosen blir det enda enklere å komme tilbake i rutinene når du endelig kommer hjem igjen.

 

Fem om dagen

Det anbefales å spise minst fem porsjoner frukt og grønt hver dag, og dette gjelder selvsagt også i ferien. Hvis du ser løsninger fremfor problemer vil det bli enkelt å ta gode valg. Det er ofte stort utvalg av frukt der man ferierer – gjerne enda større enn hjemme. Et godt tips er å benytte seg av sesongens produkter uansett hvor du er, det er gunstig både for smaksløkene og miljøet.

 

Frukt til dessert

Hvis du pleier å avslutte måltidene med frisk frukt når du er hjemme, kan du gjerne fortsette med dette når du er på ferie. La store desserter og kaker være et høydepunkt på noen utvalgte dager, mens naturens vekster kan være normen. Det beste er å unngå å pådra seg sukkeravhengighet, som gjør hverdagen litt surere.

 

Velg grønnsaker som tilbehør

Dersom du er i et land som ikke serverer så mye tilbehør til kjøtt og fisk, kan du gjerne velge en siderett som består av grønnsaker. Da føler man seg mindre tung i magen, og man sørger for nyttige næringsstoffer som kroppen jevnlig har behov for.

 

Spis noen måltid «hjemme»

Hvis dere leier leilighet under hele eller deler av ferien kan du nyte godt av dager med ekstra god tid på kjøkkenet, eller kanskje det er en grill dere kan benytte dere av? Velg råvarer fra øverste hylle og lag noe skikkelig sunt og godt nå som du har anledning til å bestemme helt selv hva maten skal bestå av.

 

Til barn som «kun» vil ha is

Selv om man legger til rette for en sunn livsstil for både seg selv og familien, kan det være energikrevende å overtale husets minste om å velge frukt foran is – gjerne opptil flere ganger om dagen. Nycoplus Multi Barn er et tilskudd i form av en tyggetablett med smak av tuttifrutti som er spesialutviklet for barn. Dette kan være løsningen i perioder hvor barnet gjerne skulle spist enda sunnere eller mer variert. Da kan du være trygg på at barnets behov for vitaminer og mineraler er dekket – også når dere nyter livet på ferie.

Denne tyggetabletten smaker godt – du trenger derfor ikke overtale de minste til å spise den.

 

Hvis du vil være sikker på at også de voksne får i seg det de trenger, er Nycoplus Multi et hendig multivitamin bestående av 13 vitaminer og 9 mineraler. Ved å ha disse med i kofferten kan du nyte ferieturen med færre bekymringer – akkurat slik det burde være!

Denne frokosten er vel ikke så ille, verken hjemme eller på ferie! Nycoplus Multi og Multi barn kjøpes på apotek.

Foto: Johnér

Publisert juli 1, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.