Slik motiverer du deg selv til sunnere vaner

Drømmer du om å være mer fysisk aktiv og spise litt mer næringsrikt? Her er tre enkle tips til hvordan du kan motivere deg selv til sunnere vaner.

Det er nok mange av oss som ønsker om å legge om livsstilen i jakten på bedre helse. Kanskje er du blant dem som vil spise sunnere eller ønsker å være fysisk aktiv? Dette er gode mål, men for mange av oss forblir det dessverre ofte med planene – kanskje fordi det er vanskelig å endre uvaner. Spesielt de som er behagelige og smaker deilig, som sofakroken og en skål godteri eller potetgull etter en lang dag på jobb. Men med gode forberedelser og riktig innstilling er en sunn livsstil innen rekkevidde.

 

Her er tre tips til hvordan du kan motivere deg selv til sunnere vaner:

 

1. Avled søtsuget med noe sunt

Om du gang på gang faller for fristelsen til å raske med deg en sjokolade på butikken før middag, kan det for eksempel være lurt å ta med seg en banan idet du går inn i butikken. Da vil du lettere kunne motstå sjokoladene ved kassen. Bananen er den perfekt snack til å gomle i seg på vei hjem fra butikken og døyver søtsuget utmerket. Dessuten inneholder bananer kalium som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

 

2. Motiver deg sammen med andre

Få med deg en venn, kollega, din kjære eller barna på prosjektet. Både når det gjelder sunnere kosthold og en mer aktiv livsstil er det lettere, og ikke minst mye morsommere, når dere er flere. Da kan dere dele gleden over å oppdage nye oppskrifter og hjelpe hverandre med å holde motivasjonen oppe. Et tips kan være å gjøre en konkurranse ut av det – de fleste smarttelefoner har innebygd skritteller. Hvem av dere går flest skritt i løpet av en dag?

 

3. Gjør forberedelser

Legger du litt arbeid i forberedelser, er det enklere å følge opp de sunne vanene. Pakk treningstøyet kvelden før og sett det foran utgangsdøren. Da blir det enklere å ta med seg bagen ut døren om morgenen. Og har du først med deg bagen, er sjansen større for at du trener etter jobb.

Et næringsrikt og variert kosthold er heller ikke så vanskelig å få til med litt planlegging. Du finner mange gode og spennende oppskrifter på sunn mat som smaker kjempegodt. Med oppskriften som handleliste har du den klar før du går i butikken og kan lettere unngå usunne impulskjøp.

Bruk gjerne Kostholdsplanleggeren for å finne ut om du får i deg tilstrekkelig med næringsstoffer i løpet av en dag.

 

Foto: Shutterstock
NO/NYP/0719/0087

Publisert april 16, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *