Ligger unna øl og røyk

Kosthold/ernæring | 18. juli 2014

På TV leter NRKs programleder Noman Mubashir etter hva kjendiser har i bagasjen. Selv har han verken med seg brus, øl eller røyk. 

Vitamineksperten.no tok en prat med Mubashir om forholdet til egen helse og livsstil. Her er svarene vi fikk.

Forsøker du å leve sunt? 

– Ja jeg prøver. Jeg holder meg unna brus, øl, kaffe, snus og røyk. Men er veldig glad i kaker og sjokolade. Men ikke i store mengder. Jeg trener en del, forsøker å få åtte timer under dyna og ikke minst liker jeg å gå turer.

Hvordan holder du deg frisk og i form?

– Jeg trener 2-3 ganger i uka på SATS, av og til mer og av og til mindre. Dessuten bor jeg i et rekkehus med 4 etasjer og derfor blir det mye løping opp og ned trappene. Jeg skulle ønske jeg kunne jogge men jeg får alltid så vondt i ryggen.

Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg har lyst til å spille fotball igjen. Jeg elsket å spille fotball som barn og tenåring. Men jeg kunne også tenkt meg å ta timer på SATS. Vet ikke hvorfor, men jeg sliter med å gå inn døra på disse aerobictimene.

Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Tja, Madonna blant kjendisene og han norske treningsinstruktøren Cornelis Ellander som bor i Hollywood.

Liker du å lage sunn mat? 

– Sunn mat smaker faktisk best. Thai/vietnamesisk wok med grønnsaker, kylling og fisk er veldig godt. Marokkansk kikertgryte med grønnsaker, pinjekjerner, lammekjøtt og tørket frukt er også en favoritt.

Hva er favorittretten din?

– Stort sett alt av thaimat, indisk/pakistansk + sushi.

Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Sjokolade, kaker og potetskruer.

Tar du kosttilskudd? 

– Ja, jeg tar vitamintilskudd. Jeg er allergisk mot en del frukter og tenker at vitaminer hjelper.

Spiser du fem om dagen? 

– Nei dessverre, kanskje tre om dagen. Jeg må skjerpe meg.

Hvilken grønnsak eller frukt er du?

– Jeg er søt som mango!

Foto: Privat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *