Lag sunn og god middelhavssalat

Uncategorized | 2. juni 2014

Som navnet tilsier, baseres denne spennende salaten på råvarer som har sin opprinnelse langt utenfor våre grenser. Prøv selv og smak!

Dette trenger du (2 porsjoner)

  • ¼ squash, i tynne skiver
  • 1 tomat, i tynne båter eller 2 marinerte soltørkede tomater, i strimler
  • ½–1 avokado, i tynne båter
  • ¼ beger ruccola, grovhakket
  • 1 vårløk, i tynne ringer eller ¼ rødløk, i tynne båter
  • ¼ hode issalat, i strimler
  • 6–8 oliven (kan sløyfes)
  • 8–10 store blader basilikum, grovhakket
  • Kan evt strø over noen terninger fetaost
  • Dressing med olje og vineddik
  • 1 ss vineddik/7 % eddik
  • 2 ss olje, 1 ss vann
  • 1 krm salt, ½ krm pepper

Dressing med majones og balsamicoeddik

  • 1 ss lettmajones
  • 1 ss hvit balsamicoeddik/7 prosent eddik
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • ½ ts salatkrydder eller tørkede urter
  • ½ krm pepper
  • 1 krm salt
  • 1 ss vann

Slik går du frem

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene og legg dem i en serveringsbolle.
  2. Del avokadoen i to på langs og fjern steinen. Del avokadoen i båter og skrell dem.
  3. Bland ingrediensene til den dressingen du ønsker, og hell den over like før du serverer. Bland salaten lett med to gafler.

Bilde og oppskrift er hentet fra Helsenorge.no/Helsedirektoratet

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *