Kyllingsalat med avokado – sunn sommerfølelse

Frukt og grønt, Kosthold/ernæring | 24. juni 2016

Denne kyllingsalaten med avokado får frem sommerfølelsen, uansett hvilken årstid man er i. Den passer utmerket som et lett måltid, og er full av viktige næringsstoffer som kroppen trenger – blant annet B-vitaminer.

En lett salat trenger ikke nødvendigvis bare å høre sommeren til. Denne kyllingsalaten er fattig på kalorier og rik på næringsstoffer, og den passer like godt til lunsj som til kveldsmat.

Rik på B-vitaminer. En av hovedingrediensene i denne salaten er kyllingfilet, som er en god kilde til B-vitaminer i kosten vår. Kyllingfilet er spesielt rik på B3 (niacin) og B6 (pyridoksin).

B3 bidrar til normal energiomsetning og nervesystemets normale funksjon, samt å opprettholde normale slimhinner og normal hud. B6 bidrar blant annet til et godt immunforsvar, nervesystemets normale funksjon og normal dannelse av røde blodlegemer.

En annen hovedingrediens i denne salaten er avokado, som er rik på B-vitaminet folat. Folat forebygger ryggmargsbrokk, og ifølge Folkehelseinstituttet kan det halvere risikoen for at fostre får denne medfødte utviklingsforstyrrelsen. Folat bidrar også til immunforsvarets normale funksjon og å redusere trøtthet og slapphet.

Mye K-vitamin. Avokado inneholder også mye K-vitamin. Dette vitaminet bidrar først og fremst til normal blodlevring, altså at blodet størkner eller koagulerer. Bokstaven K står nettopp for koagulering, altså «koaguleringsvitamin». K-vitamin bidrar også til vedlikehold av et normalt skjelett.

Avokado er dessuten veldig mettende og faktisk en av de feteste fruktene som finnes. Hele 77 prosent av kaloriene i avokado kommer fra fettet den inneholder. Men mesteparten av fettet er imidlertid sunt fett, såkalt enumettet fett, som kroppen har godt av. Avokado inneholder også en del kostfiber, som er viktig for fordøyelsen.

VITAMINRIK: Avokado, som benyttes i denne oppskriften, inneholder mye K-vitamin og B-vitaminet folat.

Kyllingsalat med avokado

Dette trenger du til fire porsjoner:

200 g kyllingfilet

1 ss smør

150 g avokado

100 g reddik

50 g aspargestopper

250 g ruccula

20 g alfalfaspirer

Dressing:

3 dl cottage cheese

6 ss pesto

Slik gjør du:

Del kyllingfileten i biter og stek den i panne med smør.

Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg alt på et stort fat sammen med ruccula og alfaspirer.

Bland sammen cottage cheese og pesto. Server gjerne med grovt brød.

Oppskriften og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Bildet i teksten: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *