Kyllingfilet med urter – magert og rik på B-vitaminer

Kosthold/ernæring | 3. juni 2016

Kyllingfilet er både magert og svært rik på proteiner. I tillegg inneholder kyllingfilet mange viktige vitaminer og mineraler, som B6- og B3-vitamin, samt fosfor og selen. Her får du oppskriften på en velsmakende kyllingfilet med friske urter.

Denne retten er enkel å lage på kort tid, og passer ypperlig til middag i en travel hverdag. Kyllingfilet er magert og inneholder mye proteiner. Dessuten er den rik på vitaminer som B6 og B3, samt mineraler som fosfor og selen.

B6-vitamin (pyridoksin) bidrar blant annet til nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon, samt normal energiomsetning. I tillegg er dette vitaminet viktig for normal dannelse av røde blodlegemer og omsetning av protein og glykogen, samt å redusere trøtthet og slapphet.

B3-vitamin (niacin) bidrar til å opprettholde normale slimhinner og normal hud. Dessuten er dette vitaminet viktig for normal psykologisk funksjon, normal energiomsetning og nervesystemets normale funksjon, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Fosfor bidrar til normal energiomsetning og cellemembranenes normale funksjon, samt å opprettholde normale tenner og normalt skjelett.

Selen bidrar blant annet til å opprettholde normalt hår og normale negler, og er også viktig for immunforsvarets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon. Dette mineralet beskytter dessuten cellene mot oksidativt stress.

Altså er det mange gode grunner til å spise kyllingfilet!

Her er oppskriften på kyllingfilet med urter

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss meierismør
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts provencekrydder
  • 1 ss frisk timian, finhakket
  • 1 ss frisk rosmarin, finhakket
  • 1 ss bladpersille, finhakket
  • 1 beger crème fraîche original, 35 %

Slik gjør du:

Smelt smøret og bland inn krydder og noe hakkede urter.

Pensle kyllingfiletene og brun dem i en stekepanne, gjerne grillpanne. Legg filetene i en ildfast form og sett dem i ovnen på 210 °C i fire til fem minutter. Ta formen ut, ha på crème fraîche og resten av de hakkede urtene.

Sett formen tilbake i ovnen og etterstek i nye fem minutter til filetene er passe stekt og alt er gjennomvarmt.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *