Krabbesalat med koriander – vitaminrik delikatesse

Uncategorized | 7. mars 2016

Hva med å prøve seg på en hjemmelaget krabbesalat med frisk koriander? Krabbe er full av B12-vitamin, sink og selen, og er på sitt mest kjøttrike om høsten og vinteren. Se oppskriften her.

Om høsten og vinteren er havets delikatesser på sitt aller beste. Hva med å kjøpe krabber i dagligvarebutikken eller fiskebutikken, og forsøke seg på en spennende og smaksrik hjemmelaget krabbesalat med koriander?

Full av B12 og selen. Sjømat, inkludert krabbe, inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Krabbe er spesielt rik på B12-vitamin og mineralene selen og sink.

B12-vitamin finnes bare i animalske matvarer, og er viktig for en rekke funksjoner i kroppen. B12 bidrar blant annet til normal energiomsetning og normal psykologisk funksjon, samt både nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon.

I tillegg bidrar dette vitaminet til normal dannelse av røde blodlegemer, samt å redusere trøtthet og slapphet. B12 er også viktig for at B9-vitamin (folsyre) skal virke.

Selen er viktig for mange funksjoner i kroppen, blant annet immunforsvaret og skjoldbruskkjertelen. Dette mineralet bidrar også til å opprettholde normalt hår og normale negler, samt beskytter cellene mot oksidativt stress.

Sink er viktig for å opprettholde normal hud, normalt hår og normale negler, samt normalt syn og skjelett. Sink bidrar dessuten til normal kognitiv funksjon og immunforsvarets normale funksjon. Dette mineralet er også viktig for normal omsetning av A-vitamin og fettsyrer i kroppen.

Denne oppskriften inneholder også grønnsakene hodesalat, sjalottløk og tomater. Dermed får du i deg enda flere vitaminer og mineraler.

NÆRINGSRIK: Krabbe inneholder mange viktige vitaminer og mineraler, og er spesielt rik på B12-vitamin, selen og sink.

Oppskriften på krabbesalat med koriander

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 stk hodesalat

3 stk sjalottløk

3 dl crème fraîche original, 35 %

3 dl kremfløte

Innmat av 4 stk tomat

Kjøtt av 2 stk krabbe

2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du:

Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen. Creme fraiche og pisket fløte blandes. Finhakket løk, tomatkjøtt, renset krabbe og eventuelt litt frisk koriander vendes lett inn i kremen som så tas over i bollen.

Dryss så over frisk koriander. Kruspersille kan eventuelt brukes.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bilder: Colourbox og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *