Viten om Vitaminer, Mineraler og Omega-3

Illustrasjon av en giraff med et kjøttbein i munnen
Med vår viten om vitaminer, omega-3 og mineraler kan vi i Nycoplus gi deg verdifull informasjon og veiledning. Vi har alltid hatt fokus på å gi råd om hvordan du kan leve et sunt og balansert liv. Denne gangen har vi bestemt oss for å fortelle noen historier om kosthold fra noen uventede eksperter.

Vi vet at vitaminer er næringsstoffer menneskekroppen trenger og hvordan vi best får det i oss. Men hva gjør dyrene?

Visste du for eksempel at enkelte fugler kan produsere C-vitamin selv og ikke trenger å få det fra kostholdet? Enda mer interessant er det at dersom man går langt nok tilbake i evolusjonskjeden, så ser man at en gang for lenge, lenge siden kunne vi mennesker også det!

Mineraler er noe ikke engang dyreverden kan produsere selv. Så hvordan klarer de da å få i seg nok av det?

Her finner man flere spennende eksempler på hvordan naturen finner løsninger som ikke er forventet. Som at en planteeter tar seg friheten til å tygge på bein for å få i seg nok mineraler eller spiser jord for å få i seg kalsium.

Kosttilskuddet vi tar mest av i Norge, er omega-3. Men det er et dyr som bor enda lenger nord som får i seg mye mer enn oss.

Isbjørnen lever hovedsakelig av dyr som inneholder mye fett og mye omega-3.

Hvis vi hadde spist en like fettfylt diett som isbjørnen, hadde ikke hjertene våre vart lenge.

D-vitamin er viktig for god helse. Det bidrar blant annet til normalt immunforsvar og er nødvendig for oppbygningen og vedlikeholdet av skjelett og tenner hos mennesker.

I likhet med mennesker, trenger fisker også D-vitamin, men måten vi får det i oss på er veldig forskjellig. For en fisk nytter det ikke å svømme rundt i solstrålene under havet for å dekke sitt dagsbehov. De må ned på havets bunn og spise plankton for å få det i seg.

Selv om vi anbefaler alle å spise et balansert og sunt kosthold vet vi at tidsklemma kan gjøre dette vanskelig. Vi hjelper deg gjerne på veien!

 

 

Viten om vitaminer, mineraler og omega-3

 

 

 

ID: NO/NYP/0918/0069

Publisert september 27, 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *