Tre brusende nyheter som gjør hverdagen enklere

Nye brusetabletter i 2023: D3-vitamin, multi barn og calcium
Disse brusetablettene gjør det enda enklere å sikre kroppens inntak av viktige vitaminer og mineraler i en travel hverdag.

Det finnes flere grunner til at maten kan bli mindre variert enn man ønsker. Noen har travle dager med full ukeplan hvor det føles som om timene knapt strekker til. Andre er uinspirert på matfronten, har et restriktivt budsjett eller liker det de liker – og spiser derfor ofte det samme. Intoleranse eller allergi vil også det kunne føre til at noen matvarer av naturlige årsaker uteblir.

Brusetablettene Nycoplus D3-vitamin, Nycoplus Calcium og Nycoplus Multi Barn smaker godt og er tilsatt utvalgte vitaminer og mineraler. De er en ypperlig løsning for å sikre at kroppens behov dekkes – på tross av hva man spiser og ikke.

Les også: Nycoplus C-Vitamin 1000 mg brusetablett med tranebærekstrakt

 

Superkomboen kalsium og D-vitamin

Mange er ikke klar over samspillet mellom de ulike næringsstoffene og hvordan de påvirker hverandre. Et godt eksempel er D-vitamin og kalsium.

Visste du at D-vitamin og kalsium er en superkombo? Dette er fordi kroppen trenger D-vitamin for å absorbere kalsium, som er viktig for skjelettet. Nå finnes begge disse som brusetablett og kan med fordel kombineres.

 

D-vitamin er nødvendig for å bygge og vedlikeholde friskt beinvev. Dette er fordi kalsium, som er hovedkomponenten i beinvev, kun tas opp i kroppen når man har fått i seg tilstrekkelig mengde vitamin D. Dette er særlig relevant for oss som bor i Norge da de færreste av oss får i seg nok vitamin D gjennom sollys eller kostholdet. Dette gjelder særlig i perioden fra oktober til april.

 

Visste du at…

Det er svært få matvarer som har et naturlig innhold av vitamin D? Det finnes kun i fet fisk som laks, sild og makrell, samt kokt torskerogn og tran. I tillegg er matvarer som enkelte typer melk, plantedrikker, margarin og ost tilsatt vitamin D. Hvis man ikke spiser disse matvarene jevnt over, enten daglig eller flere ganger i uken, anbefaler norske helsemyndigheter at man sikrer inntaket med et tilskudd.

 

Hvis du kombinerer brusetablettene Nycoplus D3-vitamin og Nycoplus Calcium vil du sørge for at kroppens behov dekkes uavhengig av hva som ligger på tallerkenen. Disse to trenger ikke å inntas samtidig for å oppnå den gode effekten, men kan fordeles for eksempel som ett glass kalsium til frokost og et glass D-vitamin til kvelds.

 

Les også: Vitaminguide til deg som skal flytte hjemmefra

 

Ved å kombinere Nycoplus D3-vitamin og Nycoplus Calcium spiller de hverandre gode og helsegevinsten øker. Produktene kjøpes på apotek.

 

Nyhet: En vitamin– og mineralrik brusetablett for barn

Noen dager blir middagen forvandlet til rene forhandlingsbord med barna som ikke vil smake eller spise opp ingrediensene de voksne tilbyr. Kanskje er barnet ditt en såkalt «supersmaker», som vrenger ansiktet bare av synet av en brokkoli, men elsker smaksfattig mat som pasta uten saus eller brød med ingenting på.

 

Hør mer: Supersmaker, vanlig smaker og ikke-smaker – bli kjent med fenomenet som kan påvirke hvilken mat barnet ditt liker i denne podcastepisoden av Friskere Viten

 

Selv om middag handler om mat, er det flere fordeler ved å etterstrebe god stemning ved bordet. Barnet lærer ikke bare god bordskikk og å spise selv. De får også gode assosiasjoner til spisesituasjoner, som er viktige brikker for gode kostholdsvaner hele livet gjennom.

Tålmodighet er derfor i mange tilfeller en like viktig ingrediens som det som faktisk står på bordet.

 

Visste du at når du skal introdusere en ny rett eller ingredienser er det vanlig at den må tilbys ti ganger eller mer før barnet sier ja?

 

Hvis «nei» blir dagens ord ved spisebordet hver dag eller kun en gang iblant, kan et glass med brusetabletten Nycoplus Multi Barn sikre inntaket av viktige næringsstoffer. Produktet inneholder 13 vitaminer og 8 mineraler, og passer barn over tre år. Kjøpes på apotek.

 

En vitamin– og mineralrik brusetablett kan gi et etterlengtet utpust for foreldre som bekymrer seg for om barnet får i seg det den trenger over tid.

Overskuddsenergien kan brukes til å gjøre måltidet hyggelig og stressfritt, og sørge for at frukt og grønt kan introduseres igjen og igjen. Og igjen og igjen – til plutselig et nei blir et ja.

 

Kilder:

  1. https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/endokrinologi/pasientinformasjon/ulike-sykdommer/vitamin-d-i-mat
  2. https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/vitamin-d-i-norge-behov-for-tiltak-for-a-sikre-god-vitamin-d-status/Vitamin%20D%20i%20Norge%20–%20Behov%20for%20tiltak%20for%20å%20sikre%20god%20vitamin%20D-status.pdf
  3. https://www.friskforlag.no/produkt/smak/#book-desc
  4. https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/helsestasjonskole/helseopplysning/kosthold/riktig-kost-for-smabarn

 

ID-nummer: NO-NYPL-2300046

Publisert mars 24, 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *