Slik gjør du smoothien enda sunnere

Grønn smoothie
Ved å tilsette dråper av jern og D-vitamin i smoothien får du i deg enda mer av det kroppen trenger.

Alle elsker et skikkelig godt tips – og dette er kanskje et av de beste du vil få! De aller fleste drikker smoothie ofte eller iblant, og for mange er denne fruktdrikken en av de mest geniale måtene å sørge for at barna og ungdommene i huset får i seg viktige vitaminer.

Uansett om du er mest opptatt av immunforsvaret, restitusjon etter trening eller å få i deg flere grønnsaker er dette trikset som kan ta smoothien fra å være et mellommåltid til å bli et av dagens viktigste måltid.

 

Tilsett Nycoplus Jerndråper

Nycomed jerndråper kjøpes på apotek
Ved å tilsette noen dråper av Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe kan du sikre kroppens behov for jern.

Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe er et flytende jerntilskudd med en praktisk dråpeteller som gir deg full kontroll over mengden. Fra tidligere av har kanskje noen opplevd at jerndråper smaker ille – men her er den gode nyhetene: disse jerndråper smaker faktisk ingenting! Dermed kan du trygt tilsette disse både i juice og smoothie for liten og stor, uten at du trenger å tenke på smaken.

Visste du at om lag 15 prosent av norske kvinner i fertil alder har for lite jern i kroppen?2 Det samme gjeler for 1 av 10 norske ettåringer2.

Anbefalt dose avhenger av kjønn og alder. Derfor bør man tilsette dråpene rett i glasset til den som skal drikke det, slik vet man at de får i seg riktig mengde. Husk også at om man ikke drikke opp, må du dekke behovet gjennom annen mat.

 

Anbefalt døgndose av Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe:

Barn 1-5 år: 8 dråper (8 mg jern)
Bern 6-9 år: 9 dråper (9 mg jern)
Jenter 10-13 år: 11 dråper (11 mg jern)
Gutter 10-17 år: 11 dråper (11 mg jern)
Jenter/kvinner: 15 dråper (15 mg jern)
Menn > 18 år: 9 dråper (9 mg jern)

 

Les også: Visste du at barn i vekst har et særlig behov for jern? Finn ut mer om hvordan jerndråper kan dekke et viktig behov i kroppen, både for store og små

 

D-vitamindråper kan også tilsettes smoothie

D-vitamindråper er et produkt som ble utviklet for å hjelpe nybakte foreldre å dekke spedbarnets behov for vitamin D. Helsedirektoratet anbefaler nå tilskudd til ammende og delammende spedbarn av D-vitamin allerede fra én ukes alderen, og det sier kanskje seg selv at det kan være en utfordring1.

Les også: Noen trenger mer D-vitamin enn andre. Finn ut om du er en av dem!

Alle fra 1 uke til 75 år anbefales et daglig inntak på 10 μg D-vitamin, mens etter 75 år dobles behovet til 20 µg. Dette tilføres ved et tilskudd dersom man ikke får i seg nok gjennom kosten, som tilsvarer fet fisk 2-3 ganger i uken året rundt, eller gjennom sollys – som er umulig store deler av året når man bor i Norge1. Ved å tilsette dråper med D-vitamin i smoothien vil ikke dette lenger være et problem.

Smoothie med d-vitamindråper
Dråper med jern og D-vitamin kan gjerne brukes i én og samme smoothie, uten at disse påvirker hverandre på noen måte. På den måten kan smoothien bli sunnere enn om den kun består av frukt og juice.

 

Både Nycoplus Jerndråper og Nycoplus D-vitamin Dråper kjøpes på apotek og kan brukes separat eller sammen. Nå som du har fått et kjempetips trenger du kanskje en god oppskrift også? Prøv en av disse:

  1. Vitamin C-rik smoothie for immunforsvaret
  2. Frokostsmoothie med yoghurt og blåbær
  3. Sunn banan- og jordbærsmoothie til lunsj
  4. Jernrik smoothie med smak av mango
  5. Barnevennlig smoothie med grønnsaker

 

Kilder:

  1. Legehåndboken: Vitamin D-mangel:
  2. Legehåndboken: Jernmangelanemi

C-APROM/NO/NYP/0063

Publisert november 4, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *