Jerndråper som gjør det enkelt å dekke kroppens behov

Nycomed jerndråper kjøpes på apotek
Myten om jerndråper som smaker vondt er endelig historie! Nå kan du servere smoothie, nypresset juice eller sjokolademelk tilsatt jerndråper som fortsatt smaker som den skal.

Å ikke ha nok jern i kroppen er den mest utbredte ernæringsmangelen i verden blant barn. Samtidig er denne gruppen kanskje den som er mest utfordrende å diskutere med når det kommer til ernæring og kroppens behov. Hvis husets minste ikke liker jernrike, grønne grønnsaker, så går de neppe inn i munnen – selv om det er bra for dem. Heller ikke tilskudd i form av tabletter blir tatt godt imot av alle.

 

Les også: Dette mineralet er særlig viktig for barn i vekst

 

For eldre mennesker kan det også være krevende å spise variert og store nok porsjoner. Mange, og særlig enslige menn, sliter med dårlig matlyst og har mistet matgleden, spesielt hvis de ofte spiser alene. Kvinner i fertil alder og tenåringer er også overrepresenterte blant dem som har for lite jern i kroppen.

 

Les også: Slik kan du hjelpe de eldre i din nærmeste familie å spise nok

 

Hvorfor bør du sørge for nok jern i kroppen?

Jern er et essensielt næringsstoff i kroppen. Det betyr at det er livsviktig, og har som første oppgave å frakte oksygen rundt til hjertet, hjernen og alle de andre organene. For at kroppen skal være i jernbalanse må det tilføyes ved jevne mellomrom for at det ikke skal gå tomt. Kroppen taper litt jern hver dag, og mer under for eksempel menstruasjon, og tapet erstattes vanligvis gjennom kostholdet.

 

Jern bidrar til:

 • normal kognitiv utvikling hos barn
 • normal kognitiv funksjon
 • immunforsvarets normale funksjon
 • normal produksjon av røde blodlegemer og hemoglobin
 • normal transport av oksygen i kroppen
 • å redusere tretthet og utmattelse
 • jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen

 

En jerndråpe er nok for de minste

Hvis du nevner jerndråper som løsning for en eldre person er det en viss sannsynlighet for at vedkommende vil sette seg på bakbeina og takke pent nei. Historisk sett har jerndråper nemlig rett og slett hatt en vond smak, som er forståelig at man ønsker å unngå.

Da kan Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe være en kjærkommen nyhet. Disse dråpene smaker nemlig ingenting, og kan derfor trygt blandes inn i drikke eller tas rett i munnen. Produktet kommer med en dråpeteller som gir deg full kontroll over mengde, og kan brukes av barn fra de er 1 år.

Disse jerndråpene er også helt uten tilsetningsstoffer og smakstilsetning, og er 100 prosent vegansk og dermed fri for animalske produkter.

 

Anbefalt døgndose av Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe:

Barn 1-5 år: 8 dråper (8 mg jern)
Bern 6-9 år: 9 dråper (9 mg jern)
Jenter 10-13 år: 11 dråper (11 mg jern)
Gutter 10-17 år: 11 dråper (11 mg jern)
Jenter/kvinner: 15 dråper (15 mg jern)
Menn > 18 år: 9 dråper (9 mg jern)

 

Dersom du blander dråpene inn i drikke må du være obs på at det ikke er sikkert at man får i seg alt man trenger dersom ikke hele glasset eller flasken tømmes.

 

Kilder: Legehåndboka, Store medisinske leksikon

NO/NYP/0320/0037

Publisert april 8, 2020

5 kommentarer

 1. Det er veldig vanskelig å få ut dråper fra flasken. Hvis man skal ha 9 dråper så tar det veldig lang tid.

 2. Har hørt at kalk «fortrenger» jernopptak. Er det derfor lurt å ta dråpene i eksempelvis sjokolademelk, som skrevet over? Bør det ikke heller tas sammen med drikke som ikke er melkebaserte?

  1. Hei og takk for henvendelsen, Kine! Du har helt rett i at kalsium kan redusere noe av jernopptaket, men det vil ha liten praktisk betydning i en blandet kost. Det vil alltid være komponenter som bidrar positivt og negativt i absorpsjonen av næringsstoffer i mat og drikke. Hvis det ikke er snakk om alvorlig jernmangel, vil man for eksempel vanligvis ikke anbefale mot å drikke et glass melk ved siden av jernrik mat. Fytinsyre i kornprodukter reduserer også jernopptaket, samtidig er kornprodukter den viktigste kilden til jern i Norge. Det viktigste er at barnet (eller den voksne) finner en måte å få i seg jerntilskuddet på. C-vitamin kan virke positivt på opptaket av treverdig jern som er i plantebasert mat, men ha lite å si for jernet som er i Nycoplus Jerndråper, som allerede er i en redusert (toverdig) form.

   Mvh Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycoplus

Jerndråper

1 mg/dråpe - 30 ml

Kognitiv utvikling