Jerndråper som gjør det enkelt å dekke kroppens behov

Nycomed jerndråper kjøpes på apotek
Myten om jerndråper som smaker vondt er endelig historie! Nå kan du servere smoothie, nypresset juice eller sjokolademelk tilsatt jerndråper som fortsatt smaker som den skal.

For lite jern i kroppen er den mest utbredte ernæringsmangelen i verden blant barn1. Samtidig er denne gruppen kanskje den som er mest utfordrende å diskutere med når det kommer til ernæring og kroppens behov. Hvis husets minste ikke liker jernrike, grønne grønnsaker, går de neppe inn i munnen – selv om det er bra for dem.

 

Husker du da jerndråpene smakte vondt?

Vi skal ikke langt tilbake i tid for å minnes jerndråper som var så vonde på smak at det var direkte vanskelig å få i seg, og å blande det i mat og drikke ville ødelagt hele måltidet.

Dette er nå et tilbakelagt kapittel: Nycoplus Jerndråper er fullstendig fri for smak, og kan umerkelig blandes i alt fra smoothies og yoghurt, eller dryppes rett i munnen. Produktet kommer med en dråpeteller som gir deg full kontroll over mengde, og kan brukes av barn fra de er 1 år.

Nycoplus Jerndråper er også helt uten tilsetningsstoffer og smakstilsetning, og er 100 prosent vegansk og dermed fri for animalske produkter.

 

Anbefalt døgndose av Nycoplus Jerndråper 1 mg/dråpe:

Barn 1-5 år: 8 dråper (8 mg jern)
Bern 6-9 år: 9 dråper (9 mg jern)
Jenter 10-13 år: 11 dråper (11 mg jern)
Gutter 10-17 år: 11 dråper (11 mg jern)
Jenter/kvinner: 15 dråper (15 mg jern)
Menn > 18 år: 9 dråper (9 mg jern)

Det kan være nyttig å merke seg at dersom du blander dråpene inn i drikke, bør du være obs på at det ikke er sikkert at man får i seg alt man trenger dersom ikke hele glasset eller flasken tømmes.

Les også: Dette mineralet er særlig viktig for barn i vekst

Kvinner i fertil alder og tenåringer er også overrepresenterte blant dem som har for lite jern i kroppen, og kan med fordel bruke jerndråper for å øke det daglige inntaket1.

 

 

Les også: Mange eldre mister matgleden – slik kan du bidra når du ikke er der

 

Derfor er jern viktig

Jern er et essensielt næringsstoff som er livsviktig for kroppen, og har som første oppgave å frakte oksygen rundt til hjertet, hjernen og alle de andre organene1. For at kroppen skal være i jernbalanse må det tilføyes ved jevne mellomrom da kroppen ikke lager dette selv.

Kroppen taper litt jern hver dag, og mer under for eksempel menstruasjon, og tapet erstattes vanligvis gjennom kostholdet1.

 

Jern bidrar til:

 • normal kognitiv utvikling hos barn
 • normal kognitiv funksjon
 • immunforsvarets normale funksjon
 • normal produksjon av røde blodlegemer og hemoglobin
 • normal transport av oksygen i kroppen
 • å redusere tretthet og utmattelse
 • jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen

Les også: Dette er mat med mye jern som kan bidra til sikre jernlagrene dine 

 

Foto: Shutterstock

Kilder:
1. Legehåndboka: https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/blod/tilstander-og-sykdommer/anemier/jernmangelanemi/

ID.nr: NO-NYPL-2300010

Publisert januar 24, 2023

5 kommentarer

 1. Det er veldig vanskelig å få ut dråper fra flasken. Hvis man skal ha 9 dråper så tar det veldig lang tid.

 2. Har hørt at kalk «fortrenger» jernopptak. Er det derfor lurt å ta dråpene i eksempelvis sjokolademelk, som skrevet over? Bør det ikke heller tas sammen med drikke som ikke er melkebaserte?

  1. Hei og takk for henvendelsen, Kine! Du har helt rett i at kalsium kan redusere noe av jernopptaket, men det vil ha liten praktisk betydning i en blandet kost. Det vil alltid være komponenter som bidrar positivt og negativt i absorpsjonen av næringsstoffer i mat og drikke. Hvis det ikke er snakk om alvorlig jernmangel, vil man for eksempel vanligvis ikke anbefale mot å drikke et glass melk ved siden av jernrik mat. Fytinsyre i kornprodukter reduserer også jernopptaket, samtidig er kornprodukter den viktigste kilden til jern i Norge. Det viktigste er at barnet (eller den voksne) finner en måte å få i seg jerntilskuddet på. C-vitamin kan virke positivt på opptaket av treverdig jern som er i plantebasert mat, men ha lite å si for jernet som er i Nycoplus Jerndråper, som allerede er i en redusert (toverdig) form.

   Mvh Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Warning: Array to string conversion in /home/webazn2ud/html/nycoplus.no/wp-content/plugins/ele-conditions/inc/parse_conditions.php on line 22

Relaterte produkter

Nycoplus

Jerndråper

1 mg/dråpe - 30 ml

Kognitiv utvikling