Nyhet: Et helt nytt multivitamin-produkt tilpasset veganere og vegetarianere

Nycoplus Vegansk Multi for veganere og vegetarianere fyller på der det trengs, slik at du kan spise etter egne preferanser uten bekymring.

Det finnes en rekke grunner til at noen foretrekker et vegetarisk kosthold, og bedret helse er for mange en motiverende drivkraft. Både vegetarianere og veganere som spiser sunt og variert har lavere risiko for visse tilstander og kroniske sykdommer, fra høyt blodtrykk og fedme til visse typer kreft.

 

Dette er fordi et høyt inntak av frukt, grønnsaker, fullkorn, belgfrukter, soya, nøtter og frø er typisk for et vegetarisk og vegansk kosthold, og et lavt inntak av mettet fett. Dette er et kosthold som produserer mindre kolesterol og bedre blodsukkerkontroll, og det er bra for kroppen.

 

Les også: Hvis du ikke allerede spiser bønner og linser, vil du kanskje prøve det etter du har lest denne saken

 

Det er likevel ikke slik at det å være vegetarianer eller veganer er synonymt med å være sunn eller et variert kosthold. Som med alle andre mennesker kan det i perioder bli mange kjappe og ikke særlig næringsrike løsninger, eller at man av andre grunner ikke klarer å spise så variert som man ønsker. Da kan et kosttilskudd være en super løsning for deg som likevel vil være sikker på at du får i deg det du trenger av vitaminer og mineraler.

 

Nycoplus Vegansk Multi for vegetarianere inneholder viktige vitaminer og mineraler, og er uten animalske ingredienser. Produktet kjøpes på apotek – her kan du se og handle produktet på Apotek 1.

 

Så store mengder at de færreste får i seg nok

Noen vitaminer og mineraler må man også spise ganske mye av for å få i seg nok for å dekke kroppens behov, blant annet D-vitamin og jern.

 

Les også: Disse jerndråpene smaker ingenting og gjør smoothien din dobbelt så nyttig for kroppen

 

For menn er behovet for jern 8 mg, mens fertile kvinner trenger mer enn dobbelt så mye: 15 mg hver dag. Jern finnes naturlig i mange planter, blant annet brokkoli og bønner, men  grove kornprodukter er faktisk hovedkilden i det Norske kostholdet. Det er en av grunnene til at det anbefales fire porsjoner daglig.

 

Les også: Tre viktige ting du kanskje ikke visste om D-vitamin

 

Dersom du er opptatt av å få i deg det du trenger før å sørge for at kroppen fungerer optimalt, kan et kosttilskudd spesialutviklet for vegetarianere og veganere være tryggheten du trenger. Vegansk Multi for veganere og vegetarianere inneholder viktige vitaminer og mineraler, inkludert B12 og jod, som er viktig for deg som ikke spiser animalske produkter.

 

Dette produktet skiller seg også ut fra en rekke andre veganske multivitamin ved at den består av vitamin D3, som har et noe sikrere opptak i kroppen sammenlignet med vitamin D2, som ofte brukes i multivitamin for vegetarianere og veganere.

 

Vegetabilsk omega-3 kjøpes på apotek
Det finnes også vegetabilsk omega-3 fra alger egnet for vegetarianere og veganere. Også dette produktet kjøpes på apotek – se eller kjøp produktet hos Apotek 1.

 

 

Foto: Istock

Kilder: NHI om vegetarmat og næring – et fullverdig kosthold, Helsenorge om kostråd om meieriprodukter og melk, Matportalen og kostholdsplanleggeren

C-APROM/NO/NYP/0016

Publisert november 25, 2020

3 kommentarer

  1. Nettopp fordi barne- og ungdomstiden er en sa viktig fase for vekst og utvikling er det relativt grundig undersokt hvordan de som spiser vegansk klarer seg pa dette omradet. Helsedirektoratet informerer pa sine nettsider at veganere kan ha en noe langsommere vekst, men at de befinner seg innenfor normalomradet. At vegetarianere og veganere har normal fysisk vekst bekreftes ogsa i en nyere studiesammenstilling fra 2017.

    1. Hei, grunnen til det er at vegansk vitamin D3 er en mer kostbar råvare enn den vanlige vitamin D3 fra lanolin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *