Hold immunforsvaret ved like med Nycoplus C-1000 ingefær med D3-vitamin!

Å ta vare på immunforsvaret er viktig. Med denne nyheten kan du holde det ved like med et forfriskende C-vitamintilskudd med ingefærsmak.

Immunforsvaret skal beskytte kroppen din fra blant annet bakterier og virus, så du kan leve frisk og glad så lenge som mulig. For tiden er vi likevel mange som hangler med hodepine, kløende hals og rennende nese – eller bare en konstant følelse av å være slapp og trøtt. Det er slitsomt, men trenger heldigvis ikke vare mørketiden gjennom. Slik tar du grep:

 

Dette trenger immunforsvaret

For å sikre kroppen det den trenger, kreves et sunt og variert kosthold, tilstrekkelig med søvn og anbefalt mengde mosjon. Og stress ned! Joda – det er mange ting som skal spille på lag for et sterkt immunforsvar, men når mørketiden kommer er det spesielt ett vitamin som kan være avgjørende for helsen, nemlig vitamin C.

 

Hvorfor vitamin C?

Er du trøtt og sliten, er det nærliggende å tenke at energien vil bedre seg om du bare trener litt ekstra. Men dersom du ikke får i deg nok vitamin C, vil effekten trolig utebli. Vitamin C bidrar nemlig til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. I tillegg bidrar det til å redusere tretthet og utmattelse, samt beskytte cellene fra oksidativt stress. Dette er bare noen av fordelene.

 

Her er komplett liste over fordelene ved vitamin C:

 • Bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon
 • Bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for:
  • Blodkarenes normale funksjon
  • Knoklenes og bruskens normale funksjon
  • Tennene og tannkjøttets normale funksjon
  • Hudens normale funksjon
 • Bidrar til normal energiomsetning
 • Bidrar til nervesystemets normale funksjon
 • Bidrar til normal psykologisk funksjon
 • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
 • Bidra til å gjenoppbygge den reduserte formen av vitamin E
 • Øker opptaket av jern.

 

Så hvordan få i deg tilstrekkelige mengder?

 

Mat med vitamin C

Ettersom kroppen ikke produserer vitamin C selv, er det viktig at du får det i deg på andre måter. De beste kildene er appelsin og appelsinjuice, kiwi, rød paprika og kålrot.

Er det slik at du ikke liker eller tåler sitrus eller de nevnte grønnsakene, kan det lønne seg å ta en nærmere titt på inntaket. Andre råvarer som jordbær, poteter, brokkoli og spinat inneholder også det helsefremmende vitaminet. Innser du nå at du spiser lite eller ingenting frukt og grønt, kan det være nødvendig med et kosttilskudd.

 

Lavt inntak av vitamin C?

Dersom du føler deg uopplagt, eller rett og slett bare ønsker å sikre inntaket av C-vitamin, kan det anbefales å starte dagen med en forfriskende brusetablett i et glass iskaldt vann.

Med brusetabletten Nycoplus C-vitamin 1000 mg med ingefærekstrakt og D3-vitamin får du dekket hele dagsbehovet for C-vitamin. I tillegg inneholder tilskuddet D-vitamin, som mange i Norden sliter med å få tilstrekkelige mengder av gjennom mørketiden. Brusetabletten kommer nå også med en frisk og god smak av ingefærekstrakt.

Nycoplus C-vitamin 1000 mg er fri for gelatin, gluten, sitrus og laktose, og passer for vegetarianere. Og skulle du bekymre deg for å for mye C-vitamin, kan det være godt å vite at vitaminet er vannoppløselig og overflødige mengder skilles ut med urinen.

Les mer her

Brusetabletten med ingefærekstrakt 180 mg inneholder både vitamin C og D-vitamin som bidrar til immunforsvarets normale funksjon.

 

 

Kilder:
Skjema for EFSA godkjente helsepåstander 2017
Matvaretabellen 
NHI: Bedre immunforsvar – hva kan du gjøre selv? 
NHI: C-vitaminer mot forkjølelse
Store norske leksikon: Vitaminmangelsykdomer – Mangel på C-vitamin 
Store norske leksikon: C-vitamin 

Publisert desember 7, 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *