Matpakketipsene som gjør skolehverdagen enklere

Gutt som spiser frukt fra matpakken
Enten det er første skoleår for minstemann eller enda et trinn for tenåringen, så røsker skolestart godt i hverdagsrutinene etter en lang sommerferie. Vi gir deg matpakketipsene som gjør hverdagen enklere.

Hoder i utvikling trenger hjerneføde, og med lange skoledager proppfulle av nye inntrykk er det viktig med påfyll av gode næringsstoffer. Dyrk opp om barnas nysgjerrighet og legg til rette for læringsglede med skolemat som holder på konsentrasjonen. Visste du for eksempel at jern, magnesium, C-vitamin og en rekke av B-vitaminene bidrar til å redusere slapphet og trøtthet? Grovbrød med for eksempel leverpostei er en vinner her.

Sjekk oppskriften: Har du testet disse næringsrike matpakkemuffinsene?

Omega-3 er noe av det viktigste hjernen kan få, og det finnes det mye av i for eksempel makrell i tomat. Og skulle ikke dette være favorittpålegget, kan geleputer med deilig smak av sitron til frokost gjøre susen.

 

Skolemelk for alle

Melk er en svært viktig kilde til kalsium og jod for barnet. Det er en av grunnene til at vi har skolemelk i Norge. Men alle tåler ikke melk like godt. Rundt 2-3 prosent av befolkningen har dårlig evne til å fordøye melkens laktose i Norge, men med laktasetablett i matpakken kan det være at poden kan kose seg med den viktige skolemelken. Mange skoler tilbyr også laktosefri melk. Hvis problemer ikke er laktosen, men at barnet ikke tåler melkeproteinet og må unngå melk helt, kan det være behov for tilskudd av kalsium og jod.

 

Matpakketips: Gjør matpakken fristende

Det spiller ingen rolle hvor sunn eller næringsrik maten er dersom den ikke blir spist. Derfor kan det være lurt å venne barna til et variert og næringsrikt kosthold allerede i ung alder, og følg opp med variert og fristende pålegg i matpakken. Et fristende utvalg av frukt og grønt i biter er som regel en sikker vinner.

Pannekaker rike på jern: Milde og gode pannekaker som passer godt i minstens matboks.

 

Kilde: NHI.no
Foto: Shutterstock
NO/NYP/0719/0089

Publisert august 19, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *