Kosttilskudd kan sikre kalsiuminntaket

Spiser du tre porsjoner med meieriprodukter daglig? Er svaret nei, bør du antakelig supplere med tilskudd. Heldigvis finnes det som velsmakende tyggetablett for hele familien.

Kalsium er nødvendig for at barns skjelett skal vokse og utvikles normalt, men er også viktig å få tilstrekkelig av gjennom hele livet. I tillegg til å være viktig i barne- og ungdomsårene, bidrar mineralet nemlig også til normal blodlevring, energiomsetning, overføring av nervesignaler og muskelfunksjon, samt at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. Med andre ord, en rekke av kroppens viktige prosesser avhenger av et tilstrekkelig inntak av kalsium hver dag.

Her kan du kjøpe kosttilskudd fra Nycoplus på nett

Hvem trenger kalsium?

Svaret er altså veldig enkelt; alle uansett alder trenger kalsium for å ivareta et sterkt skjelett. I noen faser av livet anbefales imidlertid et større inntak.

Norske myndigheters anbefalinger for kalsium:

  • 6-11 måneder: 540 mg
  • 1-5 år: 600 mg
  • 6-9 år: 700 mg
  • 10-20 år: 900 mg
  • Fra 21 år: 800 mg
  • Gravide og ammende: 900 mg

Viktig å få nok kalsium hver dag

Kalsium dannes ikke i kroppen og er derfor helt nødvendig å tilføre via mat og drikke. I det norske kostholdet utgjør melk og meieriprodukter den viktigste kalsiumkilden.

 

SJEKK OGSÅ: Får familien nok kalsium?

 

Det betyr at dersom du eller andre i familien ikke drikker melk eller spiser meieriprodukter, bør dere sørge for å spise nok av andre kalsiumkilder som grønne bladgrønnsaker, i tillegg til bønner, nøtter, sesamfrø med skall, sardiner med ben og beriket soyadrikk og lignende. Disse inneholder kalsium, men mindre mengder enn mange meieriprodukter, så her er det viktig å passe på å få i seg nok hver dag.

Et godt supplement

Er ikke nevnte ingredienser på lista over hverken din eller barnas favorittmat, så kan kosttilskudd være en super løsning. Husk også å få dekket dagsbehovet for D-vitamin. Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet, og bidrar samtidig til normalt opptak/utnyttelse av kalsium.

 

LES OGSÅ: Kalsium viktigere enn mange tror 

 

Nycoplus Calcium 500 mg kan trygt kombineres med andre Nycoplus-produkter, og er en tyggetablett med smak av forfriskende appelsin. Kosttilskuddet kan tas av alle, fra 3 år og oppover, og inneholder hverken gluten, laktose eller animalske ingredienser.

 

Kilder: Melk.no, Matvaretabellen.no
Foto: Shutterstock
NO/NYP/1018/0101

Publisert januar 6, 2019

4 kommentarer

    1. Hei og takk for henvendelsen. Ja, for mye D-vitamin kan gjøre at kroppen tar opp for mye kalsium, som blant annet kan føre til nyresten. Det finnes øvre sikre grenser for daglig inntak av både kalsium og vitamin D, samt anbefalte maksgrenser for ulike aldersgrupper. Det er derfor viktig at anbefalt dosering på boksen følges, og at man unngår overdosering. For kalsium er maksgrensen 2500 mg daglig og for vitamin D 100 µg daglig fra 11 års alder, så det er imidlertid gode marginer. Vennlig hilsen Åse

    1. Hei! Anbefalingen ved osteoporose vil være avhengig av alder og inntak fra kostholdet, og gjøres i samråd med lege. Ofte gis det resept på opp til 1000 mg kalsium og 20 µg vitamin D. Vennlig hilsen Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte produkter

Nycoplus

Calcium

500 mg - 100 tabletter

Normalt skjelett