Hvordan få i deg nok omega-3

Det er enkelt å planlegge å spise nok fet fisk, men i perioder kan det være vanskelig å gjennomføre. Dette er det du kan gjøre for å sikre et jevnt inntak av omega-3.

Det var egentlig planlagt laks til middag på mandag, men det var utsolgt på butikken. Derfor ble det glemt frem til fredag, men da fristet det heller med noe annet. Også på søndagen på middag hos mor og far var det laks som skulle stå på menyen, men det ble servert noe annet. Vi prøver igjen neste uke.

Om du har opplevd dette en gang eller to er du langt fra alene. Mange har både lyst og ønske om å spise nok fisk, men livet kommer i veien for de gode planene.

For selv om de fleste vet at det er mange helsefordeler ved å få i seg den anbefalte mengden omega-3, er det beregnet at kun 21 prosent av kvinner og 24 prosent av menn i Norge får i seg nok fet fisk, som laks og ørret, sammenlignet med norske kostholdsanbefalinger.

 

LES OGSÅ: Derfor trenger du omega-3 hele året

Omega-3 gjennom kosten eller som kosttilskudd

For å spise nok sjømat må du sørge for 300-450 gram ren fisk i løpet av uken, hvor 200 gram av disse bør være fet, omega-3-rik fisk. 200 gram tilsvarer en stor middagsporsjon eller ca. åtte påleggsporsjoner. For å kunne nyte de gode helsefordelene, som blant annet normalt syn, hjerne- og hjertefunksjon, må dessuten inntaket være jevnt over en lengre tidsperiode. Derfor er det viktig å ta kroppens behov på alvor.

Omega-3 er noe kroppen ikke produserer selv, og må derfor inn gjennom kosten. Da kan det vært lurt å ta en realistisk vurdering av eget kosthold, og kanskje til om med prøve å notere ned antall fiskemåltider i løpet av en måned for å se om du spiser nok fisk.

Omega-3 for hver sin smak

Dersom det blir litt for lite fisk på menyen, bør du vurdere å få i deg omega-3 på en annen måte. Helsedirektoratet anbefaler tilskudd med omega-3til alle som ikke får i seg den anbefalte mengden fet fisk, og dette finnes i en rekke ulike typer og varianter.

I tillegg til tran, finnes kapsler uten smak med ulik styrke og innhold.

Geleputer er også et godt omega-3-alternativ. De er enkle å tygge og som for de fleste gjør tran til en heller behagelig opplevelse.

For vegetarianere, veganere og personer som er allergisk mot fisk, er vegetabilsk omega-3 fra marine mikroalger et godt alternativ.

 

Kilder:
Helsedirektoratet

Foto: Shutterstock

ID: NO/NYP/1018/0087

Publisert oktober 28, 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Warning: Array to string conversion in /home/webazn2ud/html/nycoplus.no/wp-content/plugins/ele-conditions/inc/parse_conditions.php on line 22

Relaterte produkter

Nycoplus

Omega-3 Basic

90 kapsler

Omega 3 kapsler

Nycoplus

Høykonsentrert Omega-3

1000 mg - 120 kapsler

Omega-3

Nycoplus

Omega-3 Høykonsentrert

500 mg - 120 kapsler

Omega-3

Nycoplus

Geleputer

60 geleputer

Alternativ til tran