Hva kan være symptomer på jernmangel?

Symptomer på jernmangel kan være blant annet tretthet, svimmelhet og tungpusthet.

Kan plagene du opplever være symptomer på jernmangel?

Det er mye som kan forårsake tretthet og slitenhet. Alt fra stress og søvnmangel til allergi eller en snikende forkjølelse, men opplever du symptomene over en lengre periode uten at det har en åpenbar årsak, kan det være verdt å sjekke med fastlegen. Det gjelder også hvis du har symptomer som hurtig puls, svimmelhet, hodepine, i tillegg til kalde hender og føtter.2 Dette kan være symptomer på jernmangel.

 

Viktig næringsstoff

Jern er et essensielt mineral som spiller en svært viktig rolle for at kroppen skal fungere. Blant annet bidrar det til normal kognitiv funksjon, immunforsvar og energiomsetning. Det er derfor viktig med tilstrekkelig tilførsel av jern over tid.

Visste du at kvinner ofte trenger mer jern enn menn? Og at jern er svært viktig for barn i vekst?  Les mer om jernmangel og finn svar på vanlige spørsmål om jern.

 

Gode kilder til jern

Blod, innmat og produkter laget med innmat, som for eksempel leverpostei, har særlig høyt jerninnhold og vil hjelpe deg å dekke dagsbehovet. Kjøtt, bladgrønnsaker og grovt korn inneholder også godt med jern og bidrar til velfylte jernlagre.3

 

 

Nycoplus Ferro-Retard fås tak i på apotek.

 

 

Nycoplus Ferro-Retard (jern(II)sulfat)

Voksne og barn over 12 år: Ved jernmangel og jernmangelanemi. Forebyggende mot jernmangel, f.eks. hos blodgivere. 1 depottablett morgen og/eller kveld. Skal svelges hel med vann. Må ikke inntas i liggende stilling. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Kilder: 1. https://nhi.no/sykdommer/blod/anemier/jernmangelanemi/?page=4 2. https://nhi.no/sykdommer/blod/anemier/anemi/?page=3 3. http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/tema/naringsstoffer/hva_bor_jeg_spise_for_aa_faa_i_meg_mer_jern , NHI, Matportalen

NO/NYP/0819/0090

Publisert september 26, 2019

8 kommentarer

 1. Hei. Jeg er blodfattig har vært flodfattig i mange mange år. Og jeg bruker NYCO/PLUS. Jern 27 mg, mild mot magen. Uten animalske stoffer. 100 stk. Jeg tar 2 stk hverdag etter frokost. Har brukt dem ganske lenge,og er fornøyd med di. Men jeg vil gjerne høre din versjon hva du syntes om disse tablettene. Takk.

  1. Hei. Jeg tåler ikke Nycoplus Ferro-Retard.
   Men tåler godt NYCO/PLUS. Jern 27 mg, mild mot magen. Uten animalske stoffer. 100 stk.
   Så holder meg til det og tar 1 tablett hver dag. Ingen bivirkninger.

  1. Viktig poeng, siden for mye jern i blodet kan føre til leverbetennelse. Så det er viktig at ikke folk tar jerntilskudd uten at de trenger det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.