Er menn mer opptatt av helse og kosthold enn mange tror?

Far og datter lager pannekaker på kjøkkenet
Hvis du er mann og tar D-vitamintilskudd er du del av en økende bevissthet rundt menn og helse.

Høsten er her, og med det også mørketid, influensasesong og en endeløs rekke med forkjølelser.
Men fortvil ikke. En daglig dose D-vitamin kan hjelpe immunforsvaret med å holde stand og at skjelett og tenner ikke knekker helt sammen det kommende halvåret. D-vitamin er også viktig for å opprettholde normale muskelfunksjoner.

 

Menn og helse

Mange tenker kanskje at det er kvinner som er mest opptatt av at familien skal få i seg de riktige kosttilskuddene gjennom året, men funn viser at 83 prosent kvinner og hele 80 prosent menn kjøpte vitaminer, mineraler eller omega-3 selv, sist gang de hadde behov for det.

Her kan du få tips til hvilke tilskudd du bør ha hjemme.

Det viser at noe er i emning når det gjelder menn og helse. I Norge er fortsatt levealder kortere for menn enn for kvinner, og kvinner er også de som i størst grad oppsøker lege når det trengs.

Det er flere grunner til dette, blant annet at menn i mindre grad enn kvinner snakker om helse og kanskje gruer seg til å ta tak i egne helseutfordringer. Kvinner uttrykker også ofte mer bekymring for mannens helse enn mannen gjør selv.

Men, menn har i større grad enn tidligere begynt å etterspørre mer tilgjengelig informasjon om menns helse på nett, da gjerne fra offentlige helsemyndigheter og brukerorganisasjoner. Flere er også interessert i riktig ernæring og hva det gjør med egen helse.

 

Menn, ta vare på dere selv

Hvis man for eksempel sliter med å dekke hele behovet for D-vitamin gjennom vinterhalvåret på grunn av manglende solstråler, kan man få litt drahjelp av en daglig dose D-vitamin i tablettform. Det skal nemlig ikke mer til for å rette fokus mot egen helse.

D-vitamin 40ug og 80ug
Flere menn enn mange tror kjøper kosttilskudd. Nycoplus D-vitamin bidrar til immunforsvarets normale funksjon og er viktig for vedlikehold av skjelett.

 

Og som standupkomiker Grim Fimland Moberg så fint sier det i podcasten Friskere Viten: til alle menn der ute: ta vare på deg selv, for det er mange som bryr seg om deg!

Les også: Derfor er vitamin-D viktig for kroppen. og hvorfor D-vitamin bidrar til å holde deg frisk.

 

Publisert oktober 11, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *