Disse kosttilskuddene er egnet for veganere

Les hvordan du som veganer kan dekke kroppens behov for viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer som du ikke får i deg gjennom kostholdet.

Som veganer velger man bort store matvaregrupper, som kjøtt, fisk og meieriprodukter. Da er det viktig å erstatte matvaregruppene med varer som dekker kroppens næringsbehov. En rekke vitaminer og mineraler er helt uproblematisk å få i seg nok av kun ved å spise sunt og variert, mens andre kan være mer utfordrende å få i seg nok av gjennom kostholdet.

 

Planlegg for å sikre kroppen vitaminer og mineraler

Omega-3 og vitamin B12 kan gi hodebry dersom man ønsker å dekke behovet kun gjennom mat, da man vanligvis får disse i seg ved å spise henholdsvis fet fisk og kjøtt. Hovedkilden til jod er hvit fisk og meieriprodukter, og D-vitamin er det mest av i fet fisk. Derfor er det ekstra viktig for vegetarianere og veganere å planlegge og tilrettelegge slik at problemene løses før de oppstår.

 

Les også: Vegetarianer som trener? Dette må du sørge å få i deg nok av

 

Et godt planlagt vegetarisk eller vegansk kosthold er sunt, ernæringsmessig fullverdig og kan gi helsefordeler i forebygging og behandling i møte med helseutfordringer1. Hvis det likevel skulle skje noe i kroppen eller man opplever endring i almenntilstanden, er det viktig å finne ut i samråd med lege hvor skoen trykker. Det gjør man som regel ved å kartlegge kostholdet, samt ved å ta blodprøver som kan si noe konkret om hva kroppen skulle trenge.

 

Oversikt over tilskudd egnet for veganere

Med det sagt, er det mange som klarer seg helt fint uten noen form for tilskudd. Dersom du som veganer likevel skulle ønske eller trenger påfyll av næringsstoffer, vitaminer og mineraler skal du være trygg på at det du velger er i tråd med ditt valg om å være veganer.

 

Les også: Dette er pålegget som kan minne om leverpostei, men som er helt vegansk

 

Det er blitt enklere enn noen gang å finne ut hvilken produkter som ikke inneholder animalske ingredienser på Nycomeds nettsider. På produktsidene kan du huke av for «Inneholder ikke animalske ingredienser» eller «Diett vegansk», og dermed få et sortert utvalg som er egnet veganere.

 

Her er en samlet oversikt over hvilke av våre tilskudd som er veganske:

 

Nycoplus B-12 vitamin, bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og nervesystemets normale funksjon. B12 bidrar også til normal dannelse av røde blodlegemer og energiomsetning.

Nycoplus B-kompleks, bidrar til normal energiomsetning og normalt stoffskifte, i tillegg til nervesystemets normale funksjon. B-vitamin bidrar også til normalt syn, hud og hår.

Nycoplus C-vitamin 1000 mg med appelsinsmak, sitronsmak, og solbærsmak, brusetablett. I tillegg er det en variant med C-vitamin + 500 mg tranebærekstrakt, som er et 2-i-1 produkt. Her Bidrar til immunforsvarets normale funksjon, å beskytte cellene mot oksidativt stress samt å øke kroppens opptak av jern i kosten.

Nycoplus C-spesial, bidrar til normalt immunforsvar, øker kroppens opptak av jern i kosten samt bidrar til reduksjon av tretthet og slapphet.

Nycoplus C-vitamin 200 mg, bidrar til et normalt immunforsvar, øker kroppens opptak av jern i kostholdet og bidrar til dannelse av kollagen.

Nycoplus Vegansk D3-vitamin 10 µg, bidrar til immunforsvarets normale funksjon, er viktig for vedlikehold av skjelett og tenner, samt spiller en rolle for å sikre opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen.

Nycoplus Vegansk D3-vitamin 20 µg, bidrar til immunforsvarets normale funksjon, er viktig for vedlikehold av skjelett og tenner, samt spiller en rolle for å sikre opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen.

Nycoplus Folsyre 400 µg, for deg som planlegger å bli gravid eller er i første trimester. Reduserer risikoen for nevralrørsdefekter.

Nycoplus Jern 27 mg, bidrar til reduksjon av røde blodlegemer og hemoglobin, reduksjon av slapphet og trøtthet, samt normal kognitiv funksjon.

Nycoplus Jod 225 µg, bidrar til normal kognitiv funksjon og utvikling av sentralnervesystemet.

Nycoplus K2-vitamin, bidrar til å opprettholde normal benbygging og normal blodlevring.

Nycopro Laktase Pocket, for deg som har vansker med å bryte ned laktose.

Nycopro Laktase, for deg som har vansker med å bryte ned laktose.

Nycoplus Magnesium 350 mg, for normal energiomsetning og muskelfunksjon.

Nycoplus Magnesium + Calcium, bidrar til normal muskelfunksjon, benbygning og ledd.

Nycoplus Multi uten vitamin A, D og K, inneholder er rekke vitaminer og mineraler uten animalske ingredienser.

Nycoplus Vegetabilsk Omega-3, fra alger. Vegetabilsk Omega-3 inneholder EPA og DHA-fettsyrer.

Nycoplus Selen m/E-vitamin, beskytter mot oksidativ skade og vedlikeholder immunforsvaret.

Nycoplus Sink, bidrar til immunsystemets normale funksjon, normal hud og fruktbarhet.

Nycoplus Jerndråper, bidrar til normal kognitiv funksjon.

Pakke med vegetabilsk omega-3 liggende på et bord
Ikke alle har fått med seg at det finnes et omega-3-produkt spesialutviklet for veganere og andre som ikke spiser fisk. Med disse får du de gode helsefordelene, uten animalske ingredienser.

Foto: Shutterstock

Kilder: Legehåndboken: Vegetarmat og næring – fullverdig kosthold: https://legehandboka.no/handboken/parakliniske-kapitler/forebyggende-medisin/pasientinformasjon/kosthold/vegetaisk-kosthold-fullverdig/

NO/NYP/0320/0039

Publisert april 29, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte produkter

Nycoplus

Vegansk Multi

100 tabletter

Sikrer kroppens daglige inntak