Derfor er ikke alltid boksen full når du kjøper kosttilskudd

Her er svaret på spørsmålet som mange undrer seg over – hvorfor er det mye luft i noen av boksene med vitaminer og mineraler?

Mange produsenter reduserer størrelsene på sine emballasjer om dagen og da lurer man gjerne samtidig på hvorfor det noen ganger benyttes  større bokser til vitaminer og mineraler enn hva innholdet tilsier er nødvendig. Her er forklaring.

Årsaken er emballasjen i seg selv – den må nemlig oppfylle en del krav.

Informasjonen du finner på pakningen må være lesbar. Det er derfor et minimumskrav til skriftstørrelsen som kan benyttes. Det er også krav til merkingen, altså hva som skal stå på etiketten. Noen produkter har mye obligatorisk tekst, mens andre har mindre.

Noen produkter vil derfor ha større bokser enn hva som strengt tatt er nødvendig i forhold til innholdet. Dette gjelder spesielt der hvor tablettene er små.  Uavhengig av om boksen er full eller ikke, skal den alltid inneholde det antall tabletter som står angitt på pakningen.

Noen av våre produkter kommer også med kartong rundt boksen. Dette skyldes at produktene enten er registrert som legemiddel eller produseres hos en legemiddelprodusent. For å forhindre forfalskning er det krav om at alle reseptbelagte medisiner må ha en unik UPI-kode og eske. Produksjonsstedet kan derfor påvirke forpakningen av produktet.

– Å bytte til en annen emballasje tar tid,  da det stilles krav til hvordan innholdet skal oppbevares og holdes stabilt. Så selv om det er ønskelig med så liten pakning som mulig, er det flere grunner til at emballasjen på produktene ser ut som de gjør i dag, sier Marketing- and Brand manager, Camilla Rochling Borander.

– Emballasjespørsmålet er noe vi kontinuerlig  tar stilling til, og det jobbes aktivt med å finne andre emballasjemuligheter enn det som finnes i dag.

 

Foto: Silje Robinson

NO/NYP/1019/0132

Publisert desember 12, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *