Derfor bør du handle tilskudd fra apotek fremfor dagligvare

Derfor bør du handle tilskudd fra apotek fremfor dagligvare
Flere faktorer er avgjørende når du skal velge kosttilskudd. Lurer på du på om og hva du eller familien trenger tilskudd? Da er det en fordel å kjøpe disse på apotek, hvor du kan få kyndig veiledning og hjelp.

Mange er opptatt av egen og familiemedlemmers helse, og gjør derfor det man kan for å holde seg friske. Dette er én av grunnene til at mange benytter seg av tilskudd på daglig basis eller i travle perioder med lite variert kosthold. Slik kan man preventivt sikre kroppens behov for vitaminer og mineraler istedenfor å bekymre seg for å ikke få i seg det man trenger.

 

I denne sammenhengen er apoteket å foretrekke når det kommer til leverandør av tilskudd. Dersom du vurderer eller allerede har kjøpt vitaminer og mineraler i eksempelvis matbutikk eller helsekostforretning, bør du lese videre.

 

Ulike livsfaser skaper ulike behov

Hvis man først skal ta egen kropp og helse på alvor, gjelder det også hva man putter i den. Det innebærer også å snakke med de riktige personene innen fagfeltet. Apotekansatte har god kjennskap til produktene de selger og hvem som trenger dem. Dette gjelder også for vitaminer, mineraler og omega-3.

Les også: Dette er vitaminene og mineralene vi nordmenn får i oss for lite av

 

Blant annet kan alder, ulike livsfaser og pigmentering påvirke hvor mye du trenger av ulike vitaminer og mineraler. Under følger noen eksempler:

 

 

Få svarene fra en ekspert

Apotekansatte er godt kjent med hvilke spørsmål de bør stille for å kartlegge dine behov. Dette kan for eksempel være å finne ut om du allerede tar et multivitamin, men skal dekke et behov som er avslørt av en blodprøve. Hvis du trenger ekstra D-vitamin og allerede får litt av dette igjennom et annet tilskudd, kan det påvirke hvor høy styrke du bør velge. Om du handler på butikk, eller nettbutikk, har du ikke den samme mulighet til kyndig veiledning fra helsepersonell.

 

Nycoplus Omega-3 Multi sammen med et glass appelsinjuice og en skål havregrøt.
Pakkeløsninger som Nycoplus Omega-3 Multi er billigere enn å kjøpe et multivitaminmineral og omega-3 separat. Apotekansatte har god kontroll både på hva som dekker dine behov, og hvilken løsning som er mest økonomisk.

 

Et annet eksempel kan være en som er ute etter å kjøpe et multivitaminmineral-produkt. Da er det ikke uvanlig at den ansatte kanskje spør deg om du spiser lite fet fisk. Dersom svaret er ja, kan vedkommende anbefale deg et tilskudd som også inneholder omega-3, og du får to produkter i ett.

 

Dette er nyttige kontrollspørsmål man neppe får svar på ved å handle i matbutikken eller helsekostforretning, og som også kan føre til dyrere handler når du kjøper disse separat.

 

Kosttilskudd godkjent av norske myndigheter

I Norge har vi strenge krav både for produksjon og salg av blant annet mat, drikke og kosttilskudd. Produsenter og utsalgssteder må følge både juridisk forskrifter, vilkår og bestemmelser for kosttilskudd. Slik kan vi alle være trygge på at det som kjøpes i norske butikker er kvalitetssikret og holder det de lover.

 

Dersom man heller velger å kjøpe kosttilskudd fra andre steder, for eksempel ukjente merkevarer eller fra utlandet, er det ikke sikkert at disse ville blitt godkjent i Norge. Det trenger ikke å bety at produktet er dårlig eller farlig, men er likevel noe man bør vite om for å kunne vurdere og ta stilling til.

 

Det er viktig å understreke at det selvsagt er like trygt å handle fra norske apotek på nett som fysisk i butikk. Når man er syk eller er i karantene er det også tryggere å bestille varer hjem til din egen postkasse.

 

Fire ulike omega-3 produkter foran plante og ferskenfarget vegg.
Med mange ulike produkter å velge mellom kan det være vanskelig å vite hvilke man bør velge. Det er likevel noen som sannsynligvis vet svaret: De ansatte på apoteket. Spør neste gang du lurer på noe!

 

Den som har spørsmål om Nycoplus-produkter skal alltid kunne finne de viktigste svarene på Nycoplus sine nettsider. Her finner du all informasjon om innhold, bruksanvisninger og dosering for ulike aldersgrupper. Du finner også en rekke artikler som på en enkel måte forklarer hvilke vitaminer som gjør hva, hvilke vitaminer som er spesielt viktig for din livsfase og hvordan man kan kombinere tilskudd med sunn mat.

Les også: Derfor bør du spise C-vitaminrike blåbær på grøten din – hint, hint, det er ikke kun for å få i deg nok vitamin C

 

 

Foto: Shutterstock

Kilder: Legehåndboka om D-vitaminmangel, Legehåndboka om risikofaktorer rundt beinskjørhet, Legehåndboka om jernmangelanemi, Legehåndboka om folat og graviditet, Legehåndboka om svangerskapskontrollene

Publisert juli 2, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *