Så strenge er reglene for produksjon og salg av kosttilskudd

Så strenge er reglene for produksjon og salg av kosttilskudd_NTB
Kosttilskudd som selges i Norge må sjekke av på en rekke sikkerhetspunkter som skal garantere deg et trygt produkt når du handler på apotek.

Mange velger et kosttilskudd for å sørge for å få dekket kroppens behov for ulike vitaminer og mineraler. Da skal du kunne være helt sikker på at det du kjøper på apoteket er hundre prosent trygt.

Dette sier regelverket om innholdet i kosttilskudd:

  • Kosttilskuddsforskriften inneholder en liste over hvilke kjemiske forbindelser som er tillatt å bruke som kilde til vitaminer og mineraler.
  • Alle kildene som er tillatt å bruke er vurdert av EFSA (Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) med hensyn til blant annet sikkerhet.
  • Vitamin- og mineralforbindelser, inkludert tilsetningsstoffer som kan brukes i kosttilskudd, skal oppfylle gitte krav til renhet.
  • Kosttilskuddsforskriften angir også et minimum- og maksimumsinnhold av vitaminer og mineraler per anbefalte døgndose.
  • Noen vitaminer og mineraler er også godkjente tilsetningsstoffer. I forskrift om tilsetningsstoffer finnes det konkrete fastsatte spesifikasjoner (blant annet opprinnelse, renhetskriterier og annen nødvendig informasjon) for disse.
  • Mengden av vitaminer og mineraler i kosttilskuddet skal stemme overens med det som står på pakken i hele holdbarhetstiden.
  • Produsenten må kunne dokumentere at produktet er analysert på innhold, at det er utført holdbarhetstester og tatt høyde for variasjoner i råvarene.
  • Disse kravene gjelder også for alle Nycomed og Nycoplus sine produkter.

 

Les også: Hvis du er blant dem som liker å føle deg trygg, bør du også lese denne saken om regelverk rundt e-stoffer i mat  

 

Er e-stoffer tilsatt i mat skadelig? Foto: Shutterstock
Er det noen grunn til å bekymre seg over e-stoffer i mat og drikke?

 

Foto: Shutterstock

ID-nummer: NO/NYP/0420/0069

Publisert september 8, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *