Matpakketips: Pannekaker av kikertmel

Fyll matpakken med disse supre kikertpannekakene!

Hvis du ikke har smakt pannekaker av kikertmel ennå har du en herlig smaksopplevelse i vente. Disse er ikke søte, men har heller en «eggeaktig» smak som passer godt sammen med allslags pålegg. Prøv de gjerne sammen med grønnsaker og øst, røkelaks, egg eller hummus. Med sin milde og gode smak passer den godt i matboksen til de minste, og oppskriften er også egnet både for vegetarianere og veganere.

Kikertmel får du kjøpt i butikker med godt utvalg, og som gjerne importerer matvarer fra andre land. Dette er et fiberrikt og proteinrikt mel som også er en god kilde til jern, og jern er spesielt viktig for barns kognitive utvikling. Jern er et mineral som hjelper kroppen å transportere oksygen i blodet. I tillegg er jern viktig for energiomsetning i kroppen.

Disse pannekakene er derfor et næringsrikt og smart alternativ til vanlige pannekaker laget med fint hvetemel.

Tilberedningstid: 30-40 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

5-6 store pannekaker

3 dl kikertmel

3 dl vann

0,5 ts salt

3 ss smør eller olje til steking

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen kikertmel, vann og salt.
  2. La røra hvile på benken i minst 30 minutter, slik at røra tykner litt.
  3. Stek pannekakene i smør eller olje i en varm stekepanne.

 

Tips!

  • Røren blir enklere å steke ut dersom du lar den stå i minst 30 minutter før du begynner å steke.
  • Pannekakene har god holdbarhet dersom du oppbevarer dem i en tett pose i kjøleskapet.
  • Lag gjerne opp en stabel søndags kveld og ha i matpakken 2-3 dager frem.
  • Du kan også lage røra kvelden før, og oppbevare den på et tett glass i kjøleskapet over natten (eller opptil 4 dager), og steke ferske pannekaker på morgenen.

 

 

NO/NYP/0419/0059

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *