Oppskrift på ovnsbakte grønnsaker med hummus

Ovnsbakte grønnsaker med hummus er kjempegodt. De passer like godt til lunsj som til middag, og funker også som en velsmakende snack etter treningsøkten.

Særlig for nybakte mødre, som er i en travel periode med behov for energi, kan dette være en smart rett. Å ha sunn og mettende mat tilgjengelig når sulten melder seg kan gjøre det enkelt å få i seg det man trenger. Dette kan du fint lage mengder av, da det holder seg godt i kjøleskapet og grønnsakene smaker godt både varme og kalde.

Hummus er laget av kikerter og tahini (sesamsmør), som begge er gode plantebaserte kilder til kalsium. Behovet for kalsium øker når man ammer. Barnet får tilførsel av kalsium gjennom morsmelken slik at det kan bygge et sterkt skjelett. Proteiner fungerer som byggeklosser i alle kroppens celler, mens jod er blant næringsstoffene som helsemyndighetene går aktivt ut og påminner kvinner om at de trenger – særlig i forkant av og under en graviditet.

Ovnsbakte grønnsaker kan du også servere som en fullverdig middag, da gjerne med en frisk, grønn salat og godt brød på siden.

Tilberedningstid: 20-30 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER:

2-3 porsjoner

Hummus:

100 g kikerter

100 g store hvite bønner

2 ss tahini (sesamsmør)

0,25 ts spisskummen

0,25 ts paprika

0,25 ts pepper

0,25 ts salt, kan sløyfes

1 ts eplesidereddik

0,5-1 dl vann

 

Grønnsaker:

2 stk gulrøtter

1 stk søtpotet

1 persillerot

1 stk paprika

2 ss olivenolje

1 ss provencekrydder

Salt og pepper etter ønske

 

Fremgangsmåte:

  1. Hummus: Skyll kikerter og bønner godt og ha dem over i en foodprosessor. Tilsett tahini, spisskummen, paprika, pepper, salt etter behov, eplecidereddik og vann, og kjør til du har en jevn hummus. Juster konsistensen med litt mer vann etter behov.
  2. Vask alle grønnsakene og del i staver. Ha grønnsakene på en bakeplate, ringle over olivenolje og krydder. Bak i ovnen på 230 grader (gjerne med grillelement) i cirka 15-20 minutter, til grønnsakene er myke, men fortsatt har litt mostand.
  3. Server hummus med bakte grønnsaker.

Tips! Bytt gjerne ut grønnsakene med dine favoritter, for eksempel brokkoli, blomkål, løk eller asparges.

 

 

NO/NYP/0419/0060

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.