Torsk er en smakfull hvitfisk rik på jod, et næringsstoff som mange i Norge ikke får i seg tilstrekkelig av. Adekvat inntak av jod er spesielt viktig for gravide kvinner og bidrar til barns normale vekst. Torsk kan derfor med fordel inngå i kostholdet.
Jod er spesielt viktig for normal kognitiv funksjon og normal energiomsetning, i tillegg til normal funksjon av nervesystemet.
Denne middagen er både næringsrik og smakfull, og du kan gjerne bruke andre grønnsaksrester som du har liggende i kjøleskapet i tillegg til tomatene.
Tilberedningstid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
INGREDIENSER
2 porsjoner
300 g torsk
150 g små tomater
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter ønske
2 porsjoner fullkornsris
2 håndfuller fersk spinat
1 ss olje
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 grader, og kok ris etter anvisning på pakken.
- Ha torskefileter og tomater i en ildfast form. Ringle over olje, og salt og pepper etter ønske. Bak formen i ovnen i 10-15 minutter, gjerne med grillelement på.
- Stek kokt ris og finhakket spinat i olje i en varm panne, til spinaten faller litt sammen.
- Server stekt ris på tallerkener toppet med torsk og tomat.
NO/NYP/0419/0058