Egg inneholder nesten alle mineraler og vitaminer kroppen vår trenger, og blir med god grunn kalt naturens egen vitaminkapsel. Dette gjør omelett til et mettende måltid med mange gode helsefordeler.
Og ikke tro på myten om at eggehviten er den sunneste delen: Eggeplommen er eggets gull, hvor man blant annet finner de fettløselige vitaminene A, D og E.
Oppskrift på omelett med skinke og vårløk
Oppskriften gir 1-2 porsjoner og tar cirka 15 min å lage
Ingredienser:
3 stk egg
5 ss vann
1 klype salt
Litt oregano hvis du har
1 stk neve frosne erter
1-2 ss vårløk, finhakket
1 stk neve skinke, i små biter
Plantemargarin til steking.
Ost og tomater smaker også godt i denne omeletten.
Slik gjør du:
- Sett stekepannen på middels varme. Visp egg, vann og salt (og eventuelt oregano) til det skummer.
- Ha plantemargarin i stekepannen og hell i eggerøren.
- Når røren begynner å stivne litt drysser du frosne erter, finhakket vårløk og skinke over hele omeletten.
- Når omeletten nesten har stivnet helt, kan du brette omeletten i to med stekespaden.
Oppskriften er laget i samarbeid med matblogger Siri Fossing.
Foto: Siri Fossing/Nycoplus.