Potetsalat er en klassisk sommerrett, men kan med fordel spises året rundt – særlig når du lager den slik som dette. I denne varianten er majonesen byttet ut med en honning– og sennepsdressing, i tillegg til at det er tilføyd en rekke knasende sprø grønnsaker og ferske urter som gjør næringsinnholdet enda bedre.
De fleste krydderurter egner seg godt i kombinasjon med potet, og denne salaten er laget med masse fersk gressløk. Dette er en takknemlig krydderurt som gjerne dukker opp i hagen eller bedet sesong etter sesong. Ikke minst er den topp å bruke dersom du ikke er så fan av rå løk i mat, da den er en del mildere enn vanlig løk.
Fordi den er såpass mild på smak kan du gjerne bruke den i generøse mengder. Dette er også med på å løfte det totale næringsinnholdet i potetsalaten:
- Gressløk er en krydderurt som er rik på fiber, vitamin A og E. Den er også en fin kilde til kalium, kalsium, folat, vitamin K og vitamin C.
- Potet er rik på vitamin C, kalium, fiber, og magnesium.
- Paprika gir deg påfyll av kostfiber, vitamin A, folat, vitamin C, kalium og magnesium.
- Reddik inneholder blant annet magnesium kalium og vitamin C.
Tilberedningstid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser, 4 porsjoner:
12 stk middels store nypoteter
0,5 ts vann
2 ss gresskarkjerner
1 stk rød paprika
1 ss olje til steking
15 stk sukkererter
6 stk reddiker
1 bunt fersk gressløk
Honning- og sennepsdressing:
1 ss grov sennep
1 ss dijon sennep
1 ss honning
1 ss eplecidereddik
2 ss ekstra virgin olivenolje
0,5 ts pepper
Fremgangsmåte på potetsalat med honning- og sennepsdressing:
- Del potetene i fire, og kok i lettsaltet vann til de er møre, cirka 12-15 minutter. Kjenn etter med en gaffel og juster tiden opp eller ned etter behov.
- Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne, til de får en gyllen farge.
- Vend sammen alle ingrediensene til honning- og sennepsdressingen.
- Del paprika i tynne strimler, og stek bitene myke i en stekepanne.
- Del sukkererter og reddik i tynne skiver.
- Finhakk gressløk, og vend sammen kokt potet, stekt paprika, reddik og sukkererter på et stort fat. Topp med ristede gresskarkjerner og ha over dressing.
Tips!
- Denne potetsalaten passer godt til fisk så vel som kjøtt, og passer også godt sammen med grillmat.
C-APROM/NO/NYP/0022