Slik lager du sunnere potetsalat hjemme

At potetsalat er digg, er det ingen tvil om. Nå kan du nyte den gode smaken samtidig som at kroppen din kan glede seg over massevis av god næring.

Potetsalat er en klassisk sommerrett, men kan med fordel spises året rundt – særlig når du lager den slik som dette. I denne varianten er majonesen byttet ut med en honning– og sennepsdressing, i tillegg til at det er tilføyd en rekke knasende sprø grønnsaker og ferske urter som gjør næringsinnholdet enda bedre.

 

De fleste krydderurter egner seg godt i kombinasjon med potet, og denne salaten er laget med masse fersk gressløk. Dette er en takknemlig krydderurt som gjerne dukker opp i hagen eller bedet sesong etter sesong. Ikke minst er den topp å bruke dersom du ikke er så fan av rå løk i mat, da den er en del mildere enn vanlig løk.

 

Fordi den er såpass mild på smak kan du gjerne bruke den i generøse mengder. Dette er også med på å løfte det totale næringsinnholdet i potetsalaten:

  • Gressløk er en krydderurt som er rik på fiber, vitamin A og E. Den er også en fin kilde til kalium, kalsium, folat, vitamin K og vitamin C.
  • Potet er rik på vitamin C, kalium, fiber, og magnesium.
  • Paprika gir deg påfyll av kostfiber, vitamin A, folat, vitamin C, kalium og magnesium.
  • Reddik inneholder blant annet magnesium kalium og vitamin C.

 

Les også: Hvilke vitaminer og mineraler nettopp din familie trenger, avhenger av kostholdet og spisevaner, alder og fase i livet. Her finner du et kosttilskudd som passer for dere

 

Potetsalat med sennepsdressing er en litt sunnere vri på klassikeren.
Denne potetsalaten passer både til kjøtt, laks og kylling, men også som et enestående element på et tapasbordet eller lunsj.

 

Tilberedningstid: 30 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser, 4 porsjoner:

12 stk middels store nypoteter

0,5 ts vann

 

2 ss gresskarkjerner

1 stk rød paprika

1 ss olje til steking

15 stk sukkererter

6 stk reddiker

1 bunt fersk gressløk

 

Honning- og sennepsdressing:

1 ss grov sennep

1 ss dijon sennep

1 ss honning

1 ss eplecidereddik

2 ss ekstra virgin olivenolje

0,5 ts pepper

 

Fremgangsmåte på potetsalat med honning- og sennepsdressing:

  1. Del potetene i fire, og kok i lettsaltet vann til de er møre, cirka 12-15 minutter. Kjenn etter med en gaffel og juster tiden opp eller ned etter behov.
  2. Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne, til de får en gyllen farge.
  3. Vend sammen alle ingrediensene til honning- og sennepsdressingen.
  4. Del paprika i tynne strimler, og stek bitene myke i en stekepanne.
  5. Del sukkererter og reddik i tynne skiver.
  6. Finhakk gressløk, og vend sammen kokt potet, stekt paprika, reddik og sukkererter på et stort fat. Topp med ristede gresskarkjerner og ha over dressing.

 

Tips!

  • Denne potetsalaten passer godt til fisk så vel som kjøtt, og passer også godt sammen med grillmat.

 

Potetsalat med honning- og sennepsdressing passer til tapas eller lunsj.
En sunn potetsalat er en genial måte å få i seg enda flere grønnsaker til middag også.

 

 

C-APROM/NO/NYP/0022

Publisert desember 10, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.